Koerseklakske: prachtig fris bier

De Belgische brouwerij ‘t Gaverhopke lanceerde in 2009 het Koerseklakske. Een blond bier van hoge gisting met slechts 5,5% alcohol. Ik dronk het bij biercafé Take One in Maastricht. Een prachtig vol bier met veel smaak. Een zuurtje en een bittertje en bovenal goed doordrinkbaar. Mooi in balans. 

Het bier is door ‘t Gaverhopke gebrouwen ter gelegenheid van een wielertocht en verwijst naar Flandrien en wielerlegende Briek Schotte. Klakskes zijn de petjes die door de renners worden gedragen. Vertrekpunt bij het ontwikkelen van dit gerstenat was dat het goed doordrinkbaar cafébier moest zijn, niet te zwaar zodat de liefhebber niet na twee bier al dronken was. Bovendien was het ter promotie van de plaats Desselgem zodat het opgenomen werd in de route van de Ronde van Vlaanderen 2010. 

De brouwmeester, de vrouw Gudrun Vandoorne, heeft een prachtig bier gebrouwen! Momenteel werkt ‘t Gaverhopke samen met een Amerikaanse brouwerij aan een nieuw bier.

Lees ook:Nieuw Belgisch-Amerikaans bier
Lees ook:Brand presenteert Zwaar Blond bier
Lees ook:Weihenstephan Hefeweissbier: ‘fris bier’
Lees ook:Bier proeven: Single Hop Nelson Sauvin
Lees ook:Op 16 maart 2011 in Tournée Générale…

2 reacties op “Koerseklakske: prachtig fris bier

 1. @eijkb

  Mooi bier met een mooie naam. Klak, of klakske is overigens gewoon een petje. Koerseklakske is dus een petje voor de koers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Inderdaad de petjes… hoe kom ik nu bij helmpjes ;-) .

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.