Welk bier past bij haring?

Het haringseizoen is vorige week weer geopend. Overal zijn haringparty’s en is het de aanleiding voor heel wat netwerkmiddagen. Welk bier schenk je nu bij haring. Een goede vraag die ik afgelopen week meerdere malen kreeg. Foodpairing is erg persoonlijk. De één wil meer proeven van de haring en de ander van het bier. Geslaagde tips zijn uiteraard van harte welkom! 

In ieder geval smaakt een blond, pils of weizen bier goed bij een haring. Daarmee kies je nadrukkelijk om de smaak van de haring meer naar voren te laten komen en is het bier niet overheersend. Uiteraard heeft de haring, zeker met uitjes, een aanwezige smaak. Een tripel bier met een beetje pit, zwaarder blond bier, past daarom in dat geval ook erg goed. Bijvoorbeeld een Brigand of een Duvel. Natuurlijk zijn er heel wat meer variaties mogelijk.

Ik zou zeggen geniet en proost!

Lees ook:Welk bier drink jij bij haring?
Lees ook:St Patrick’s Day: 7 anti-katertips op een rijtje
Lees ook:Nieuw bier speciaal voor bij de haring
Lees ook:Bieractie top drie week 24
Lees ook:Bieractie top drie week 15

3 reacties op “Welk bier past bij haring?

 1. Wouter

  Een jonge jenever past er goed lekker bij, dus zou ik dus misschien voor iets droogs, helders en vrij hoog alcoholisch gaan; mij lijkt een Duvel een goed plan.

  Zoetigheid lijkt mij er niet lekker bij, dus al snel vallen dubbels af. Roggebrood kan natuurlijk wel, dus misschien is er ook roggebier te vinden – of zelfs een rauchbok? Moeilijk te zeggen allemaal, zonder echt te proberen… wat ik dus ook maar eens gauw moet doen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. bierwinkel leiden

  Ik zou de Saison Dupont of XX Bitter van de Ranke aanraden. Vind ik een geweldige combi!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Joel

  Absolute topper bij en lekker harinkie….Brand Weizen!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.