Bierkoerier houdt geen rekening met leeftijdsgrens

De steeds succesvollere bierkoeriers in Nederland leveren zonder problemen bier af bij jongeren onder de 16 jaar. PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester vindt dit schandalig en gaat de overtreders aanpakken. Dan ga ik hier weer eigenwijs de vraag aan toevoegen wanneer ook strenger gekeken wordt naar de ‘jongerenprogramma’s’ waarin heel slecht wordt omgegaan met verantwoord alcoholgebruik zoals in ‘oh oh Tirol en Gerso’.

Het Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) heeft een 15 jarige mystery shopper bier laten bestellen bij bierkoeriers. Maar liefst bij 50 bierkoeriers werd het bier besteld en is het ook geleverd, aldus directeur Wim van Dalen.  In het radioprogramma ‘Dit is de dag’ werd opnieuw bier besteld door een 15-jarige en inderdaad er werd niet naar leeftijd gevraagd.

Vandaag vindt behandeling plaats van de Drank- en Horecawet in de Tweede Kamer. Volgens Kamerlid Bouwmeester moet betaling via pinpas plaatsvinden zodat vooraf de leeftijd achterhaald kan worden en moeten bedrijven die de wet drie keer overtreden hun vergunning inleveren. Bavaria die ook in het onderzoek betrokken was met de bierkoerier zegt zich niet te herkennen in de lijn van het onderzoek. Volgens hen vormt de leeftijdscheck een belangrijk onderdeel van de bestelling.  

Bron: EO.nl

Lees ook:De Bierkoeriers brengen het feestje bij je thuis
Lees ook:Verhoging leeftijdsgrens alcoholconsumptie naar 18
Lees ook:Keuze uit meerdere pilsen niet altijd handig
Lees ook:‘Alcoholleeftijd’ nog dit jaar naar 18
Lees ook:Waarom nu weer leeftijdsgrens verhogen?!?

2 reacties op “Bierkoerier houdt geen rekening met leeftijdsgrens

 1. Ben

  Niet om het goed te praten, maar ik kan me er iets bij voorstellen. Stel je voor, je hebt zes kilometer gereden met een krat bier. Je ziet dan zo’n puisterige puber staan. Dan zou ik ook denken: straks blijkt-ie 15 te zijn en dan ben ik voor de kat zijn viool te zijn omgereden. Niet naar zijn ID vragen, lekker laten slapen, die honden!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jos

   Ben,
   Wat mij betreft heb je uren in de file gestaan om de bier te halen, waarna je eindelijk thuis bent en kunt slapen en dan midden in de nacht wakker bent gebeld en moet bezorgen.
   Had je het in de kostprijs moeten rekenen dit soort excessen. Je had ook van te voren kunnen vragen wat de leeftijd was, zodat je bij latere problemen toch nog factuur naar betreffende persoon/adres kon zenden. En hoe vaak komt het voor? zelden zo schat ik in, tenzij je nooit vraagt om legitimatie.
   Afspraak is afspraak en wettelijk vastgelegd trouwens. Dus gewoon niet verkopen aan iemand die beneden de 16 is.
   Dat je baalt snap ik ook maar zo is het nu eenmaal.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.