Vrouwen netwerkbijeenkomst bij Trappistenbrouwerij succes

Gisteren vond de eerste vrouwen netwerkbijeenkomst plaats bij Trappistenbrouwerij La Trappe. Met steun vanuit heel wat partijen in de bierbranche (brouwerijen,  verkoopkanalen en distributeurs: MitraMultibier en Bier&cO) en de samenwerking met vrouwennetwerken Vrouwen Ontmoeten Vrouwen (VOV) en Vrouwen in Marketing en Communicatie (VMC) werd het een groot succes. Circa 150 vrouwen maakten kennis met de trappistenbrouwerij, proefden zes verschillende bieren en waren succesvol aan het netwerken. Er werd veel gelachen en vooral verrassend gekeken naar de diversiteit aan biersmaken. Hieronder een leuke sfeerimpressie en de TV-uitzending op Omroep Brabant. (fotografie Raldo Neven, Neven Fotografie). 

Allereerst was het natuurlijk een prachtig gezicht om zoveel vrouwen bier te zien proeven waarbij tegelijkertijd de serieuze ondernemersverhalen over tafel gingen. Vooraf, tijdens en na het proeven vroegen we de vrouwen ook naar hun mening en perceptie over bier en de biersmaken. Het doel hiervan is dat we gegevens kunnen verzamelen over wat vrouwen over bier en biersmaken vinden en deze als hulpmiddel dienen richting de brouwerijen. Door het live te onderzoeken kan er geen antwoord worden gegeven op basis van een vooroordeel en is daadwerkelijk te zien wat de smaakbeleving is. Ik kan alvast verklappen dat er interessante gegevens uit zijn gekomen. Hierover later meer.

De reacties
Dit initiatief is in 3,5 week opgezet en uitgerold en gaat zeker een vervolg krijgen in een vast netwerkpatroon. De reacties varieerden van ‘Dit is echt een keer iets heel anders’ tot ‘het leuke is dat er zoveel verschillende type vrouwen en onderneemsters zijn’. Dit laatste geeft direct ook de diversiteit aan biersmaken aan. Er is geen één bier voor een bepaalde vrouw. Door de vele smaken is er voor alle vrouwen jong en oud van spiritueel medium tot accountant een lekker bier op tafel te zetten. En die perceptie groeide ook gaandeweg de proeverij.

De bieren
Op veler verzoek publiceer ik de bieren die achtereenvolgens werden geschonken: La Trappe Puur, Mongozo Mango, Texels Skuumkoppe, Gruut Bruin, Jopen Trinitas Tripel en Raging Bitch. Het mooie was dat ik de verwachting had dat de laatste toch wel heel heftig zou zijn, zeker vanwege de hoge bitterheid. Ook deze viel bij heel wat vrouwen net als de andere bieren in de smaak. Het leuke was dat de meningen verdeeld waren. De één ging voor zoet, de ander voor bitter, de volgende voor kruidig, noem het maar op. Een ding is duidelijk, hierop komt een vervolg. Op www.bierenvrouw.nl zal de komende maanden een programma bekendgemaakt worden. Hieronder de uitzending op Omroep Brabant en een sfeerimpressie aan de hand van een aantal foto’s.

De URL naar de opnames van Omroep Brabant: http://youtu.be/1HeDzyPAP1s
 

Lees ook:21 september 2011: Landelijke vrouwen bierbrouwdag
Lees ook:Masterclass Ladies bier-spijs groot succes
Lees ook:Guus Meeuwis krijgt eigen bier
Lees ook:Kom maar door met ‘Champagnebier’
Lees ook:Onderzoek: vrouwen houden niet van één type bier

4 reacties op “Vrouwen netwerkbijeenkomst bij Trappistenbrouwerij succes

 1. Eugene

  Enigszins jammer dat ik er niet bij kon zijn. Leuke serie bieren om te proeven.
  Dat het verrassend is, is niet onbekend. Meerdere keren maak ik mee als mensen bieren blind voor geschoteld krijgen, dat ze er toch anders over denken als ze het proeven. Zeker als dit vergezeld wordt van een goed praatje.
  Bier blijft toch ook zekere vorm van emotie. Dus ook in de omgeving waar je het proeft. Dus objectiviteit blijft moeilijk.
  Goed initiatief. Blijf zo doorgaan. Mogelijk maak ik nog mee dat er een proeverij kan zijn waar vrouwen en mannen tegelijk aanwezig kunnen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. bAVkito

  Ik zie toch TEVEEL kleine glaajes
  Geen correct Trappetje.

  Volgende keer beter :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Danny Van Tricht

  De slogan “Proef de stilte” is voor één dag aan de kant gezet ? ;-)

  Mooi initiatief !!! Tof !

  Danny

    /   Beantwoorden  / 
 4. Geroen

  Geweldig gedaan Fiona. Wat een opkomst !
  Mag in België navolging krijgen misschien moet Annick van Gruut
  dit bij ons eens inrichten . . .
  Ik zag en hoor dat ze ook van de partij was.
  GREAT.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.