Biologisch bierfestival een volgende stap?

Biologische producten winnen bij de consument nog steeds aan populariteit. Er zijn al heel wat festivals op het gebied van biologische producten echter een volgende stap is natuurlijk dat we een bierfestival organiseren met alleen biologische bieren. Goed idee? Het aantal brouwerijen dat biologische bieren brouwt groeit ook in Nederland behoorlijk. Denk aan onder andere Gulpener, La Trappe, brouwerij de Leckere, Mongozo of Texelse bierbrouwerij. Het zijn slechts een aantal namen uit een grote rij brouwerijen die momenteel biologisch bezig zijn.

Om voor de consument een goed beeld te krijgen van de brouwerijen die biologisch bier brouwen zou een dergelijk initiatief interessant kunnen zijn. In Amerika vindt volgende week, van 24 tot en met 26 juni 2011, al voor de zevende keer het North America Organic Brewers Festival plaats. Maar liefst 50 biologische bieren staan centraal tijdens deze dagen.

Uiteraard allemaal Amerikaanse brouwerijen met hier en daar toch wat buitenlandse tinten. Brouwerij Ambacht en Beetje? Blijkt maar weer dat ‘Belgian style’ het goed doet in de V.S. Wellicht ook een idee voor Nederlandse en Belgische brouwerijen met biologische bieren om dit festival in de gaten te houden. Het vindt plaats in Portland, Oregon. Voor meer informatie kijk op: www.naobf.org/index.html.

Lees ook:Biologisch bier niet gewoon een hype?
Lees ook:Strengere eisen voor biologische hop in V.S.
Lees ook:La Trappe Puur bij La Place
Lees ook:Biobier dé nieuwe trend?
Lees ook:Fairtrade, biologisch en glutenvrije pils krijgt schap bij AH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.