Steeds meer ‘culinair’ bier

Bier en gastronomie gaan steeds verder hand in hand. Brouwerijen zijn bij de lancering van een nieuw bier steeds meer bezig met presentatie en foodpairing. Hoe kan een mooi bier een onderdeel worden van een heerlijk diner. De Abdij van Roosenberg (België) die haar bieren brouwt bij Brouwerij Bios uit Ertevelde heeft een aperitief bier gelanceerd. Niet alleen de smaak is hierop afgestemd maar ook de fles en de glazen.

Het Roosenbergbier Cuvée Prestige is een licht amberkleurig bier met een witte schuimkraag en een aroma van bittere, kruidige en mouterige geuren. De smaak is daardoor een combinatie van mout, zoet en hopbitter. Het bier is verkrijgbaar in 0,75liter flessen met kurk. Door het in de kelder te bewaren zal het bier door de jaren heen nog beter worden. Inderdaad net als met wijn. Bij het ontwikkelen van de smaak is rekening gehouden dat het past bij zeer geraffineerde kazen zodat het echt als aperitief bier kan dienen. Hiermee wordt ook een ‘facelift’ gegeven aan de uitstraling van de Roosenberg bieren. 

Aangezien men met het roosenbergbier ook de dames wil aanspreken zijn bijpassende 0,20cl wijnglazen verkrijgbaar. Volgens mij is dit niet alleen iets voor dames maar past dit in zijn algemeenheid veel beter bij een aperitief bier. Naast de glazen wordt het bier gepresenteerd in grote ijsemmers. Dit lijkt bijna wel een champagne of prosecco bewerking. Het Roosenbergbier zal via de Belgische Drankenhandelaar van Bierland in Hamme verdeeld worden over België.

Ik ben benieuwd wie deze trend nog meer gaat volgen. Lijkt me helemaal super om zo overal bier te gaan schenken in restaurants! Jopen doet dit ook al in de Jopenkerk met 0,75 cl flessen en kleinere glaasjes. Werkt echt fantastisch!

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Supermarkt met huismerk hopbier
Lees ook:Kerst in mijn glas
Lees ook:‘Smaak van echt’ weer te koop
Lees ook:Trappist Rochefort
Lees ook:En de nieuwe Smaak van Echt is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.