Foster’s weigert overnamebod SABMiller

SABMiller heeft een overnamebod van 9,5 miljard Australische dollar (7 miljard euro) gedaan op de Australische bierbrouwer Foster’s Group. Een bedrag dat volgens de Australiërs veel te laag is en waaruit blijkt dat SABMiller de bierbrouwer duidelijk onderwaardeert.

Na het bekend worden van het bod schoot de prijs van het aandeel Foster’s omhoog met 14 procent. SABMiller bood 4,90 Australische doller per aandeel in cash. Dat is een premie van 8 procent bovenop de slotkoers van 20 juni 2011. Als het tot een overname komt dan zullen onder de vlag van SABMiller naast Pilsner Urquell, Grolsch en Miller Lite ook de bieren Foster’s Lager, Carlton en Victoria Bitter gaan vallen.

De brouwer ‘Down-Under’ heeft 50 procent van de Australische biermarkt in handen en is verdeler van de Belgische bieren Stella Artois, Hoegaarden, Belle-Vue en Leffe. Dat wordt weer een bijzonder verhaal als je verdeler wordt van de bieren van de concurrent . Uiteraard gebeurt dit vaker echter het blijft toch een apart fenomeen!

Bron: hln.be

Lees ook:SABMiller neemt bierbrouwer Foster’s over
Lees ook:SABMiller doet vijandig bod op Foster’s
Lees ook:Zou SABMiller Foster’s overnemen?
Lees ook:SABMiller denkt aan bod Foster’s
Lees ook:SABMiller sluit strategische alliantie met Turken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.