Maak kennis met echt Duits bierfestival in Nürnberg

Alvast een mooie opwarmer voor de Duitse bierfeesten in München? Vanaf vandaag, 22 juni tot en met 26 juni 2011 vindt in Nürnberg een prachtig bierfestival plaats. In de schaduw van het kasteel zijn maar liefst 38 brouwerijen aanwezig die gezamenlijk 110 verschillende bieren presenteren aan het grote publiek. Deze brouwerijen zijn allemaal in en uit de omgeving. Dus je zult hier oprecht een Duitse ervaring hebben en niet de vaste internationale bieren aantreffen.   

Ik kreeg ooit van iemand de tip om hier eens heen te gaan als je echt kennis wil maken met de Duitse biercultuur. Zeker ook de ambiance door het kasteel is fantastisch! En de Duitsers denken bij bier blijkbaar niet alleen aan braadworsten, die er overigens in overvloed zijn, aangezien er naast de bieren culinaire hoogstandjes te eten zijn.

Een keer leuk om te zien hoe het bij de oosterburen gaat. En kijk eens naar de muziek, overigens niet altijd even zuiver…. en de variatie in het publiek. Voor meer informatie over het festival kijk op: www.bierfest-nürnberg.de/ Hieronder een YouTube video van Duitse blogcollega’s:

Bronnen: www.Lieblingsbier.de en Bierfest Nürnberg.

Lees ook:24uurs van Maastricht: 7 en 8 juni 2013
Lees ook:Utrechtse Brandslang, een Brand kroegentocht
Lees ook:Brugs bierfestival echt TOP!!: Mekka voor de bierliefhebber
Lees ook:Hoe begin je met bier-spijscombinaties!
Lees ook:17-05 en 18-05-’11: Duitse bierdagen

3 reacties op “Maak kennis met echt Duits bierfestival in Nürnberg

 1. TreinJan

  Opwarmer voor de Duitse bierfeesten in München? Laat me niet lachen. Het Fränkisches Bierfest is een bierfestival, het Oktoberfest niet: daar heb je 1 soort bier in 6 varianten tegen een waanzinnige prijs in het gezelschap van een groot aantal zuiplappen. Vergeet München (d.w.z. het O-fest), dat heeft niets met Bierkultu(u)r te maken.
  Overigens is München best leuk om te bezoeken, maar ga dan wel op een andere tijd (voorjaar, met name mei, aanbevolen).

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vertaalbureau Duits Nederlands

  Wat TreinJan plaatst is waar, maar niet voor iedereen betekend een bierfestival het proeven van allerlei verschillende biertjes, voornamelijk gaat het dan om de hoeveelheid bier. Kwantiteit boven kwaliteit dus.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Vertaalbureau: goede PR voor jezelf. Vooral als je spelfouten maakt. voor iedereen betekend met een ‘d’? En ik ben absoluut voor kwaliteit boven kwantiteit. Bier is een product om van te genieten net als wijn. Dat giet dus niet achterover.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.