02/03-09-’11: 24 uur bierplezier in Maastricht

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2011 vindt 24 uur bierplezier plaats in Maastricht op de locatie Stayokay. Meer dan 20 verschillende bierbrouwerijen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg gaan het biererfgoed in smaak bij de bierliefhebber onder de aandacht brengen. PINT regio Zuid-Limburg, initiator van het evenement, zorgt voor een divers aanbod aan bieren in een bourgondische ambiance.

Naast bekende biernamen in de regio zoals Leeuw en Brand bier kan de bierliefhebber rekenen op deelname van kleine brouwerijen zoals Ter Dolen, Bink, Sint Jozef, Martens en Jessenhofke. Naast Nederland en België doet ook Duitsland mee met een biereiland. Alle bieren worden in PINT-proefglaasjes van 15cl geschonken en kosten €1,50. Uiteraard is het niet bourgondisch als er geen heerlijke versnaperingen aanwezig zijn.

De stevige Limburgse broodjes en samengestelde kaasplankjes ontbreken daarom niet. Het is zelfs mogelijk om voor ongeveer 14 euro een dinervoucher te kopen. De 24 uur wordt onder andere ondersteund door een (bier)gastspreker en diverse bierroutes waarbij uitleg wordt gegeven over bieren.

Stayokay is naast een mooie locatie voor de 24 uur ook een keten van hostels waar je kunt overnachten. Kijk voor meer info hieromtrent op: www.stayokay.com/Maastricht. Lijkt me een erg leuk evenement om de zuidelijke bieren eens wat meer te leren kennen!

Lees ook:24uurs van Maastricht: 7 en 8 juni 2013
Lees ook:Noord-Hollands bierfestival: 28 februari 2010
Lees ook:13-6-’10: Bierfestival Amsterdam
Lees ook:Eerste Abbey Beer Festival in Nederland
Lees ook:Pint Winterbierfestival Gouda: 24 januari 2010

Eén reactie op “02/03-09-’11: 24 uur bierplezier in Maastricht

  1. Fred Schiphorst

    Voor de mensen die in de provincie Noord-Holland wonen nog een tip: kijk even in PINT nieuws 184 op pagina 54, Daar staat hoe je met PINT regio Noord-Holland een bezoek kunt brengen aan het festival. Geen gedoe met een boB of de trein: gewoon relaxed met de bus er heen en ‘s avonds ook weer terug. Plus de mogelijkheid om een leuke prijs te winnen met de bierquiz natuurlijk!
    De info komt ook nog op de site te staan, maar door omstandigheden lukt me dat momenteel even niet…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.