Sterrenrestaurant combineert bier en gastronomie

Af en toe op bijzondere gelegenheden kom ik graag bij een sterrenrestaurant. Ik hou van heerlijk eten en uiteraard ook van bier. Tot nu toe vind ik het erg jammer dat de sterrenrestaurants zich vooral op wijn focussen aangezien er uiteraard zoveel met bier te combineren is. Restaurant Boreas in Heeze vormt daarop een uitzondering.

Dit twee Michelin sterrenrestaurant speelt in op bier en gastronomie en heeft naast wijn tegenwoordig ook een bierkaart. De komende dagen staat het restaurant zelfs compleet in het teken van mooie bier & spijscombinaties. Van 28 tot en met 30 juni 2011 serveren ze iedere avond vijf mooie gangen met bijpassende bieren. Ook het aperitief is erop afgestemd met Champagne bier van Malheur. Voor mijn gevoel heeft men hier echt in stilte een prachtig initiatief op touw gezet. Ze doen zelf aan weinig publiciteit aangezien het volgens het restaurant niet nodig is. Met een vaste klantengroep zit alles altijd goed vol. Zeker als er speciale thema’s zijn. De komende dagen zijn alle tafels volgeboekt, dus helaas we kunnen het voor nu niet meer mee maken.

Gelukkig stellen ze mij gerust. Het is een succes. Vorig jaar hebben ze dit initiatief voor het eerst opgezet en het is keer op keer een succes. Er zal dus zeker weer een vervolg op komen. Ook buiten deze bier en gastronomie dagen hebben ze altijd een mooie bierkaart. Vooral ook gericht op seizoenen. Dus mocht je geen wijn of uiteraard een keer wat anders willen proberen, dan geven ze altijd mooie speciale biersuggesties bij de gerechten

Ik zal zeker eens een kijkje nemen bij Restaurant Boreas en hopelijk gaan meer sterrenrestaurants dit voorbeeld volgen. Dan hebben ze wellicht ook minder last van heren die de wijnen kopieëren en ze goedkoper aanbieden op een website!

Lees ook:Hoe een sterrenrestaurant combineert met bier
Lees ook:Rockband KISS zet in op bier- en gastronomie
Lees ook:Sterrenrestaurants over op bier
Lees ook:”Bier is de nieuwe wijn” op SBS6
Lees ook:Win de volgende Bier en Gastronomie Award

0 reacties op “Sterrenrestaurant combineert bier en gastronomie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.