Winnaar wedstrijd Groninger Tripel verkrijgbaar

Op 16 april 2011 werd de Groninger Tripel van Jan Tijs Siebring na een streng juryoordeel tot beste Groninger Tripel verkozen.  Het bier heeft de naam ‘Peerd tripel’ gekregen en is vanaf nu te koop. (foto: Mitra slijterij Hoorn

Het bier staat bij heel wat winkels in de schappen, in ieder geval bij de Mitra slijterijen in Nederland. De deelnemers aan de wedstrijd moesten in hun tripel minimaal een streekproduct gebruiken. Het tripel bier van Jan Tijs bevat onder andere sukade, gember, koriander en sinaasappelschillen. Het alcoholpercentage is 9 procent.

Op het etiket staat het logo van Groningen en daarnaast drie paarden. Het ontwerp is gemaakt door Gerda Onnes, winnaar van de designwedstrijd op het bierfestival. Erg benieuwd naar dit bier! Mede omdat mijn voorkeur toch wel uitgaat naar een tripel bier.

Het bier is gebrouwen bij brouwerij Maallust in Veenhuizen.

Bron: Oogtv

Lees ook:16-04-11: Bierfestival Groningen 2011
Lees ook:Brouwerij Wispe introduceert tweede bier
Lees ook:Bierfestival Groningen groot succes!
Lees ook:De Verboden Vrucht
Lees ook:13-4 t/m 14-4-’12: Bierfestival Groningen

6 reacties op “Winnaar wedstrijd Groninger Tripel verkrijgbaar

 1. Bas

  Als echte Groninger ga ik dit zeker proberen! Ik ben benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jos

  Hij is echt heerlijk. Gewoon bij de Toeter te bestellen. En via de Mitra vindt ik helemaal perfect. Even voor de rest van de wereld aan de (..) andere kant van de IJssel Peert tripel gaat over ‘t peerd van Ome loeks zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Peerd_van_Ome_Loeks. Oh en voor ik het vergeet bij een peerd praat je niet over paardepis maar over een heel lekkere tripel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry Pinkster

   Helemaal mee eens, ik had hem vorige week al geproefd. Gelukkig had de Mitra Paddepoel er nog ruim voldoende. Gisteren maar gelijk een paar extra gekocht!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Alexander

  welke brouwerij eigenlijk?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   leze is een vak ;)

     /   Beantwoorden  / 
 4. Vis

  Heb hem vanmiddag op het terras bij de Pintelier gehad en vind het een erg lekker biertje. De kleur lijkt door de sinaasappelschillen zelfs wat oranje, maar de smaak van sinaasappel komt er niet echt bovenuit.
  Ik ga hem deze week zeker nog eens ophalen bij de Mitra!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.