ABT-Bier van de maand: Boont Amber Ale

Het nieuwe ABT-bier van de maand is het bier van een Amerikaanse brouwerij uit Californië, Anderson Valley. Van deze brouwerij dronk ik eerder de Hop IPA. Dat vond ik een mooi, wel typisch, Amerikaans bier. Bij alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen is het amberbier Boont Amber Ale gedurende de hele maand juli te krijgen.

Ik heb het zelf nog niet geproefd. Het bier zou een bloemige, zoete geur hebben. Slechts een hele lichte bitterheid, 15 IBU, een mooie moutsmaak en goed in balans. Een allemansvriendje. Het alcoholpercentage is 5,8 procent. Dit bier heeft al behoorlijk wat prijzen gewonnen en wordt door de Amerikanen al meer dan 20 jaar gebrouwen. Voor meer informatie kijk op www.avbc.com.

Lees ook:ABT-bier van de maand: Chimay Rouge
Lees ook:ABT-bier van de maand: Emelisse Nieuw Zeeuws
Lees ook:Nieuw ABT-bier van de maand: Amarillo Sun
Lees ook:Corsendonk Pater: een krachtig lichtbitter abdijbier
Lees ook:Prominent Oijen bier van de maand bij ABT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.