ABT-gerecht: Kastanjechampignons met eendenvlees

Het ABT-bier van de maand, Boont Amber Ale van Anderson Valley, past perfect bij kastanjechampignons met eendenvlees. Han Hidalgo heeft bij dit Amerikaanse bier een mooi ABT-gerecht gemaakt. Het recept is voor vier personen. Uiteraard is het ook een mooie combinatie bij een ander amber bier. Eet smakelijk! (foto: M. Therese Bruggeman)

 

Ingrediënten voor vier personen:
2 ontvelde eendenboutjes (tamme eend)
200 gram kastanjechampignons
2 sjalotjes
2 eetlepels hoisinsaus
3 eetlepels olijf- of zonebloemolie
3 dl gevogelte- of groentenbouillon
1 dl Boont Amber Ale
sliertjes komkommer
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De kastanjechampignons schoon borstelen, zoveel mogelijk uithollen en in water dat net tegen de kook aan is beetgaar koken. Het uitgeholde vruchtvlees bewaren. De eendenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten en de eendenboutjes aanbraden. Stukjes sjalot kort meebraden. Hittebron op de laagste stand zetten en in 40 tot 50 minuten gaar stoven. Af en toe omkeren.

Tien minuten voor het einde van de stooftijd het vocht zoveel mogelijk inkoken. Het bier, hoisinsaus en de uitgeholde stukjes champignon toevoegen en verder stoven. Hoisinsaus (kruidige gefermenteerde sojasaus) is te koop in Chinese voedingswinkels en grote supermarkten. Eendenvlees van het bot afsnijden en in stukjes snijden. Het stoofvocht met een staafmixer fijnmaken en zeven. Kastanjechampignons met eendenvlees en een lepeltje saus vullen. Dit gerecht is een aperitiefje. Daar past de Boont Amber Ale of een ander amber bier bij.

Bron: Han Hidalgo

Lees ook:Eendenvlees met spitskool en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-gerecht: Parelhoen met risotto
Lees ook:ABT-gerecht van de maand
Lees ook:Stoofgerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:ABT-gerecht: Heekfilet met knoflook- en amandelsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.