Afrika bierpionier stopt na 40 jaar

Tom de Man, Heineken Afrika-baas, stopt op 1 augustus 2011 na meer dan 40 jaar bij de Amsterdamse bierbrouwer. Hij is een van de bierpioniers die meemaakte hoe Heineken is uitgegroeid tot een wereldwijde speler, van een technisch bedrijf tot een marketing gestuurd concern. Sinds 2003 is hij regiomanager van Afrika waar tot op de dag van vandaag nog veel uitdagingen liggen. (foto: Heineken International)   

Afrika is voor Heineken na West-Europa en Noord- en Zuid-Amerika het land dat het meeste bijdraagt aan de winst van het bierconcern. Momenteel lopen er landbouwprojecten die samen met de Nederlandse overheid ten uitvoer worden gebracht. In de toekomst wil men 65% van de grondstoffen voor het bier in Afrika, ten opzichte van 45% nu, uit Afrika zelf laten komen.

Er zit nog veel groei in Afrikaanse biermarkt. Niet alleen Nederlandse concerns investeren in Afrika door projecten op te zetten. Zo hebben Chinezen van en naar brouwerijen wegen aangelegd en is er geld gepompt in de lokale infrastructuur. Het bier kan zo sneller worden afgevoerd waardoor de productie fors is gestegen.

Momenteel werken in Afrika voor Heineken ongeveer 16.000 mensen in 46 brouwerijen die gezamenlijk 25 miljoen hectoliter brouwen.

Bron: De Telegraaf  

Lees ook:Heineken verkoopt mogelijk drie Nigeriaanse brouwerijen
Lees ook:Heineken doet overname in Nigeria
Lees ook:Bieroorlog in Zuid-Afrika
Lees ook:Birma het nieuwe bierland
Lees ook:Bierconcerns blijven ‘t goed doen

Eén reactie op “Afrika bierpionier stopt na 40 jaar

  1. Mandy

    Flink gegist

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.