Cantillon opent toeristische bierkelder

Tijdens mijn bezoek vorig jaar aan de geuze brouwerij Cantillon in Brussel werd al aangegeven dat een grote ‘wijnkelder’ op komst was. Onder de Hooikaai in Brussel is nu een grote ruimte ingericht om de geuze van Cantillon te laten rijpen. Jean Van Roy, eigenaar en brouwmeester van de Brusselse brouwerij realiseerde zich na een bezoek aan een wijnkelder in Frankrijk dat er nog niemand zoiets had als een echte wijnkelder. Met dit laatste kan ik het niet eens zijn.  

Het is maar net welke naam je het beestje geeft natuurlijk. Ik weet dat in Nederland diverse brouwerijen beschikken over een ‘wijnkelder’. Een van de bekendste is wel Hertog Jan die al voor jaren zijn bieren laat ‘rijpen’. “Cantillon pasteuriseert zijn bieren niet waardoor zijn bieren wel 40 jaar goed blijven”, aldus Van Roy.

Er zijn zeven kelders voor 30 jaar vastgelegd waarbij in iedere kelder 10.000 flessen bewaard kunnen worden. Het zal nog heel wat jaren duren voordat alle kelders gevuld zijn. Jean Van Roy wil graag de smaakverschillen laten zien tussen jonge en oude geuze. Op de eigen locaties was geen plaats meer om de flessen te bewaren. Vanaf november dit jaar kunnen toeristen net als naar een wijnkelder een proeverij doen in de bierkelder van Cantillon en oude geuzes proeven.

Bron: Standaard.be

Lees ook:05-03-11: Open brouwdag Cantillon
Lees ook:Vanavond in Tournée Générale
Lees ook:Brouwerij Cantillon kan niet verder groeien
Lees ook:30-10/31-10 Biertweedaagse met exclusieve bieren
Lees ook:Eindelijk weer een nieuw geuze bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.