Grolsch gaat agressievere koers varen

De binnenlandse koers van Grolsch zal volgens topman Rob Snel agressiever worden om te groeien, zo vertelt hij in de Twentsche Courant Tubantia. Alleen zo kan het merk groeien in een inkrimpende markt. Dat werd tijd! Als reactie op het online artikel roepen diverse mensen dat ‘t al te laat is. Dat geloof ik niet. Inmiddels is de organisatie flexibeler geworden doordat de reorganisatie is doorgevoerd. Dus dat biedt uiteraard nieuwe kansen. Focus op ambacht en meer de speciale bieren zou natuurlijk ook niet verkeerd zijn.  

Volgens Snel worden momenteel meer hectoliters verkocht dan in 2007 toen de bierbrouwer nog zelfstandig was. Naast Grolsch wordt er momenteel ook Miller’s en de Poolse merken Tyskie en Lech gebrouwen. Dit werkt uiteraard hard mee in aantallen hectoliters. Overigens wil Rob Snel blijven benadrukken dat Grolsch het allerbelangrijkste en speerpunt is voor de brouwerij.

Op diverse Fora geven heel wat bierdrinkers aan in de grensstreek over te zijn gestapt naar Duits bier aangezien dit veel goedkoper is. Onlangs was hierover ook al een discussie op mijn blog. Heel belangrijk dat Grolsch de beleving bij het bier naar voren laat komen want zo blijkt bijvoorbeeld ook bij Vedett bier dan willen mensen er echt voor betalen. Het is wel al een tijdje stil rondom Grolsch. De vraag is of dat hun niet in al het reclamegeweld van Heineken en Amstel nog verder naar de achtergrond drukt. En of onderstaande video nu echt leidt tot verbetering? De Grolsch Living History is mooi gemaakt hoor. Maar volgens mij zijn ‘t de Amerikanen die vooral een kik krijgen van ‘History’.  

Bron: TC Tubantia

Lees ook:Speciaal bier voor landskampioen FC Twente
Lees ook:Grolsch gaat verder buiten Nederland!
Lees ook:Met Grolsch beugel ‘PLOP’-geluid de wereld over
Lees ook:Grolsch pakt drinkend personeel hard aan
Lees ook:Bierkomkommer: Heineken in Grolsch Veste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.