Internationale bierpoeverij voor 8.000 dollar

Wat een fantastisch initiatief! Een internationaal panel van bierkenners en -liefhebbers bestaande uit vier Amerikanen, een Nederlander, een Duitser en vijf Belgen hebben in biercafé Den Zytholoog in Adegem (België) exclusieve bieren geproefd ter waarde van 8.000,- dollar. Volgens meerdere proevers was het ongelooflijk wat er aan bier bij elkaar stond.  

Initiatiefnemer Stefaan Van Canneyt vertelt tegen Nieuwsblad.be dat het erg bijzonder was dat er allemaal bieren stonden die niet in de winkel of in een café te drinken zijn. Een voorbeeld was een fles Dirty Horse van de Struise Brouwers die normaliter 200 dollar per glas kost. Het was mogelijk om dit soort bieren te proeven aangezien de brouwer Urbain Coutteau ook aanwezig was.

Andere bieren die werden gedronken waren Black Thuesday, Isabelle Proximus, Cable Car, Beatification en Chocolate Rain. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we samen in Nederland ook een dergelijk initiatief van de grond kunnen tillen. Overigens waren er zelfs Amerikaanse journalisten voor dit initiatief overgevlogen.

Bron: Nieuwsblad.be en foto’s: CC foto: bethmasoch

Lees ook:Fout in website zorgt voor goedkoop bier
Lees ook:Bierverkoop bij Starbucks slaat aan
Lees ook:Hoe red je een brouwerij van de ondergang?
Lees ook:Heineken succesvol met Amstel Radler
Lees ook:Extra krediet voor grootste brouwconcern

4 reacties op “Internationale bierpoeverij voor 8.000 dollar

 1. Edo

  Ik heb er gelukkig al enkele van geproefd en enkelen thuis staan. Heb genoten van de Isabelle Proximus en van de Beautification. De Black Tuesday staat samen met nog wat anderen in mijn kelder te wachten op een proeverij.

  Ik ben het met je eens: wat een indrukwekkende bieren staan erbij.

    /   Beantwoorden  / 
 2. mark

  Op naar onze volgende proeverij inderdaad Edo :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bethmasoch

  Ik was er bij en het was inderdaad een overvloed aan hele speciale bieren. Ik was de BOB en ik kan je zeggen dat zoiets heel erg is als je al die wereldbieren voorbij ziet komen. En wat zegt nou eigenlijk 8000 dollar? Dat er in de wereld een hoop gekken zijn die veel te veel betalen voor een bijzonder biertje. Als je alle bieren gewoon koop bij de brouwerij ben je voor 1000 dollar klaar (als je de dirty horse van de Struise erbuiten laat).

  Er zijn overigens wel degelijk soortgelijke initiatieven in Nederland. Ik geef zelf regelmatig een tasting en moedig andere aan dat ook te doen. Maakt niet uit of er bierkenners bijzitten of niet, het gaat om het contact en het uitwisselen van kennis.

  Thijs

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.