Brouwerij de Witte Leeuw gaat voor groei

Ambachtelijke brouwerij de Witte Leeuw uit Wezep gaat groeien. Eigenaar en brouwer Rowan Huigen stort zich vanaf nu fulltime op het brouwen van bier. Thuis in Wezep bevindt zich een knusse brouwlocatie waar alle recepten worden ontwikkeld, getest en er in kleine hoeveelheden wordt gebrouwen. Onlangs besloot Rowan toch zijn passie achterna te gaan, een toekomstige droom, zijn eigen brouwerij. Hij begon ooit met de Hopus Dei dat ‘werk van god’ betekent en zijn eerste hoop was. ”Ik zet nu een nieuwe stap met mijn nieuwe bier Amarillo Sun“, aldus Huigen.

Al in februari 2011 was de brouwmeester begonnen met het brouwen van zijn nieuwe bier, de Amarillo Sun. Zoals de naam al doet vermoeden is gebruikgemaakt van Amerikaanse Amarillo hop. Rowan heeft vooral een eigentijds bier willen neerzetten dat verfrissend is om te drinken tijdens zomerse temperaturen. 

Daarbij is gelet of je na het drinken van de eerste nog trekt hebt om een tweede Amarillo Sun te degusteren. Het bier met een alcoholpercentage van 6 procent bevat naast hop en mout ook kruiden en heeft een citrusachtige afdronk. Vanaf 30 juli 2011 is het bier, dat gebrouwen is bij brouwerij De Praght in Dronten, verkrijgbaar bij slijterijen, campings en restaurants in Wezep en omstreken. “De eerste batch is 1.000 liter echter het gaat zo hard dat ik spijt heb dat ik toch niet direct 3.000 liter heb gebrouwen. In ieder geval een mooi toekomstperspectief. De volgende batch bier staat overigens ook alweer op het programma, dat is de Hopus Dei”, aldus de trotse bierbrouwer Rowan Huigen.

Voor meer informatie over het bier en de brouwerij, kijk op de nieuwe website  www.brouwerijdewitteleeuw.nl.

Bron: Brouwerij de Witte Leeuw

Lees ook:Brouwerij De witte Leeuw opent proeflokaal
Lees ook:Nieuw ABT-bier van de maand: Amarillo Sun
Lees ook:Brouwerij de Witte Leeuw lanceert Smaragd
Lees ook:Nederlandse bier Amarillo Sun in 40 staten in de VS
Lees ook:Brouwerij de Witte Leeuw lanceert Stroatige Jannus X en Y

Eén reactie op “Brouwerij de Witte Leeuw gaat voor groei

  1. Mark

    Ik wens hem veel succes toe.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.