Oud Oranjeboom brouwerij krijgt nieuw brouwleven?

De daadwerkelijke vergunningen zijn nog niet verstrekt maar het nieuws ging door Breda als een lopend vuurtje. In de voormalig Oranjeboom brouwerij wil Vastgoedbedrijf Kaa Vee Monumenten van Rob Hartog het voormalige brouwhuis gaan renoveren. Het is de bedoeling om de brouwerij in ere te herstellen en daaromheen een grand café, restaurant en proeflolkaal te bouwen. 

Twee machinekamers worden omgetoverd tot feestzaal en er zou een brouwerijmuseum komen. Ook is er in de toren ruimte gemaakt voor vijftienhonderd vierkante meter kantoorruimte. Het nieuws mocht nog niet uitlekken en zou pas bekend worden als de benodigde vergunningen binnen zijn. Echter men was zo enthousiast, op bijna alle kantoorruimtes is bijvoorbeeld al een optie genomen, dat het nieuws al uitlekte. Als alles verder vlot verloopt dan moeten de werkzaamheden in 2014 afgerond zijn.

In de brouwerij zal United Dutch Breweries met de bieren Oranjeboom en Breda Royaal weer op kleine schaal willen gaan brouwen. Begrijpelijk dat dit uitgelegd is aangezien waar je ook komt iedereen met zoveel warmte spreekt over deze locatie. Het deed veel inwoners erg veel pijn dat de brouwerij daar sinds 2004 niet meer operationeel is. Ik heb in Breda diverse mensen gesproken en er werd door iedereen met heel veel warmte over de goede oude tijd gesproken. Een reden waardoor ik eigenlijk altijd erg verbaasd was dat het niet in ere werd hersteld. Mooi! En met name ook het initiatief van het brouwmuseum.

Bron: o.a. Omroep Brabant

Lees ook:Bierpret in Breda gaat niet door
Lees ook:Help de Grote Kerk, drink bier
Lees ook:Een droom gaat in vervulling
Lees ook:AB InBev steunt opnieuw Voedselbank
Lees ook:Zythos Bierfestival verplaatst naar Leuven

3 reacties op “Oud Oranjeboom brouwerij krijgt nieuw brouwleven?

 1. @eijkb

  Oude glorie is altijd oké! Als Bredanaar kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen. Hopelijk haalt het UDB dan ook uit de schimmige context waarin ze nu opereren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. John van Baardwijk

  Het is fantastisch om te zien hoe het initiatief van Rob uiteindelijk is uitgepakt! Na de restauratie is het pand weer in de oude glorie hersteld. De moeite waard om het te gaan zien. John van Baardwijk

    /   Beantwoorden  / 
 3. John van Baardwijk

  Ik bedoelde natuurlijk het oude hoofdkantoor. Als ook het brouwhuis op dezelfde wijze zou kunnen worden gerenoveerd zou dit geweldig zijn!

  John van Baardwijk

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.