Belgen pakken bier-chocola trend niet op?

Inderdaad bier en chocola is niet nieuw, zeker niet. Echter de combinatie wordt wel steeds vaker gemaakt en steeds meer brouwerijen proberen er de ‘show’ mee te stelen. Dus dat kan betekenen dat het een voorbode is van een nieuwe trend. Er is één opmerkelijk detail te bespeuren. Bij de Belgen is de combinatie nog niet geheel geland, terwijl zij zowel een bierreputatie als een chocola reputatie in handen hebben. Sterker nog, het wordt bijna altijd in één adem genoemd als men over België praat. Natuurlijk heeft Liefmans de combinatie van bier en chocola gelegd, maar van een doorbraak kunnen we niet spreken. 

Inmiddels heeft het Spaanse biermerk Sagres een website gebouwd van chocola die langzaam wordt opgegeten en komt het Amerikaanse biermerk Flying Dog met de ‘perfect combination’ bier en chocola. En jawel je gelooft je ogen niet: Belgische chocolade truffels! Als Amerika het ziet dan gaat het hard.

Wellicht is het nu tijd om langzaam wakker te worden, zeker in België! Naast een mooie combinatie van stoutbieren met chocola zijn er meer prachtige combinaties te maken. Zo wordt door Flying Dog nu ook een Raging Bitch (erg hoppig bier) aan chocolade gekoppeld. Leuk, zouden we chocola niet kunnen gebruiken als trigger om meer mensen aan het bier te krijgen?

Lees ook:Valentijnsdag: bier en chocolade
Lees ook:De lekkerste bieren bij het doosje chocola
Lees ook:Ophef over verbod caffeïne en chocola in bier
Lees ook:Introductie chocoladetruffel Gouden Carolus Classic
Lees ook:Dog Schwarz: een rook, niet over de top

2 reacties op “Belgen pakken bier-chocola trend niet op?

 1. Fred Schiphorst

  Ik zou toch nog even willen noemen dat op het ZBF elk jaar de combinatie van bier en chocolade wordt gepresenteerd in de vorm van Bierbonbons. En dat volgens jij al sinds het eerste ZBF.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Geweldig! Waarom zouden ze dit concept dan niet meer ‘verkopen’ richting het buitenland in samenwerking met de Belgische brouwerijen. Claimen en vermarkten!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.