Vrouwen drinken meer in de zomer

Onder vrouwen is door Viva een enquête gehouden naar hun drankgebruik. 412 vrouwen deden mee en grotendeels zijn de resultaten niet verrassend. De meesten drinken wijn 64% echter toch nog 35%!! drinkt bier. Een behoorlijk aantal. Verrassend vond ik het lage prosecco-gehalte. Wellicht is die hype dan weer een beetje voorbij. En brouwers moeten vrouwen tijdens de zomermaanden overhalen om bier te drinken.   

Erg interessant is de sociale druk die vrouwen blijkbaar voelen om mee te drinken, 24 procent. In de zomer is dit groter dan in de winter. Kan ik mij voorstellen aangezien je toch meer op terrasjes en met drinkgelegenheden te maken hebt dan in de winter. 45% van de vrouwen drinkt op een gemiddelde kroegavond 2 tot 5 glazen en 8% meer dan tien glazen alcohol.

Toch ook opmerkelijk is dat de resterende 47% van de vrouwen blijkbaar minder dan 2 alcoholische dranken drinken. Een goed gegeven om te weten voor Nederlandse brouwerijen. Er bestaat dus de meeste kans van slagen om de vrouw in de zomer te verleiden voor een heerlijk (speciaal) bier.

Bron: Viva.nl

Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Waarom kunnen mannen meer drinken?
Lees ook:Steeds meer vrouwen drinken speciaalbier
Lees ook:Bier verkleint kans op suikerziekte met 40%
Lees ook:Als je teveel drinkt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.