Brouwerij Alvinne focust op groei

Opnieuw beschikt de voormalige brouwlocatie van Picobrouwerij Alvinne over onvoldoende ruimte. Voor de tweede keer is Alvinne verplaatst en dit keer naar de oude Bekaertfabriek in Moen, België. Op de nieuwe locatie willen Davy Spiessens en zijn schoonbroer Glenn Castelein, die zes jaar geleden begonnen met hobby brouwen, geschiedenis schrijven.

Inmiddels brouwen ze ongeveer 30 bieren en is sinds een aantal weken de nieuwe locatie ingericht. Met een nieuwe brouwinstallatie uit China gaan ze de productie vervijfvoudigen van 45.000 liter naar 200.000 liters op jaarbasis. De bieren van deze brouwerij gaan vooral voor export naar Amerika en Canada, waar de bieren Alvinne en Morpheus goede zaken doen. De brouwerij staat vooral bekend om extreme en bijzondere bieren. Wie kennis wil maken met Alvinne kan de brouwerij bezoeken echter ze zijn ook te vinden op Borefts bierfestival van brouwerij de Molen in het weekend van 25 september a.s.

Voorafgaand aan het bierfestival in Zwevegem kan voor het eerst een bezoek gebracht worden aan de brouwerij. Op vrijdag 12 augustus van 17.00 tot 22.00 uur en zaterdag de 13e van 12.00 tot 18.00 uur. De officiële opening vindt pas plaats op 17 oktober a.s.  

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:04-03 en 05-03-11: Alvinne Speciaalbierfestival
Lees ook:Komend weekend: Alvinne Craft Beer Festival
Lees ook:Bierfestival Brouwerij De Molen 30-10
Lees ook:Ook op het Borefts’ Picobrouwerij Alvinne
Lees ook:03-03/04-03-’12: Alvinne Craft Beer Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.