Toename Duitse bierverkoop wel goed teken?

In Duitsland is er na een jarenlange daling van de bierproductie en -verkoop weer een stijging te noteren over het eerste half jaar van 2011. Op jaarbasis is de stijging 1 procent, naar 4.946 miljard liter. De toename is danken aan het warme voorjaar en de exportstijging. Echter een andere plausibele theorie is die van website 925. 

Het warme voorjaar zorgde niet voor de grootste klapper, 0.2 procent, echter de stijgende vraag naar Duitse bieren vanuit het buitenland 5.3 procent leverde een flinke toename op. 13.6 procent van de vraag was daarbij afkomstig van buiten de EU. 

Duitsers drinken gemiddeld een glas bier per dag, 120 liter per hoofd van de bevolking per jaar. Net als in andere Europese landen moeten de Duitsers weer teruggebracht worden bij het bier. Nog steeds stappen onze Oosterburen maar wat graag over naar wijn en andere dranken.

De consumptiestijging zou echter ook een voorbode kunnen zijn van problemen in een land, zo zegt de site 925 Vanaf het begin van de recessie werd er namelijk steeds meer alcohol verkocht en gedronken in de VS met zo’n 10% in de afgelopen 12 maanden. In diezelfde periode is de werkloosheid ook met 9,3% toegenomen. Mm, daar zit dus ook wat in!

Bron: Reuters en 925

Lees ook:Belgische bierbarometer: 30% verkiest bier boven wijn bij diner
Lees ook:Bierprijs Oktoberfest bijna 9 euro
Lees ook:PINT houdt bierprijzen scherp in de gaten
Lees ook:Heineken nog steeds onder druk in West-Europa
Lees ook:Bieractie top drie week 20

Eén reactie op “Toename Duitse bierverkoop wel goed teken?

  1. Jan

    Tja, je zou dan moeten kijken wat voor bieren meer verkocht worden. Duurdere merken zullen toch minder aftrek vinden bij mensen die de crisis willen wegdrinken. Gissen dus.
    Maar volgens mijn geloof is er altijd een reden om te drinken. Regen, maar ook zon, crisis, maar ook hoogconjuctuur.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.