Brouwerij De Schans gaat uitbreiden

Aangezien Brouwerij De Schans geen horecavergunning kreeg van de gemeente Uithoorn en te beperkt was in haar mogelijkheden vanwege de vestiging in een monumentaal pand, gingen Guus en Jet over de gemeentegrenzen kijken. De bedoeling was een locatie te vinden waar zowel de brouwerij als een brasserie (brouwcafé) gevestigd zou kunnen worden. In Hilversum vonden ze een geschikt pand, vlakbij het station.

Echter, de geluidsproductie op de begane grond zou te veel overlast voor de bewoners op de eerste verdieping tot gevolg hebben, waardoor allerlei akoestische maatregelen nodig waren, het hele plan financieel niet haalbaar was en dus geen doorgang vond. Inmiddels had de gemeente in Uithoorn van de verhuisplannen gehoord. Dat was iets dat zij niet wilde! Het uiteindelijke gevolg is dat er nu aan de achterkant over de gehele breedte van het pand (slijterij, (besloten) proeflokaal en brouwerij/distilleerderij) zes meter aangebouwd mag worden, waardoor er 100 m2 bijkomt! Redenen voor deze uitbreiding zijn uiteraard meer werkruimte, opslag en een grote uitbreiding van de vergisting- en lagercapaciteit.  

 Guus is enige tijd geleden weer volop aan het brouwen geslagen en het proeflokaal staat halfvol met weckflessen met proefdistillaten. Het ene na het andere kruid, gewas of vrucht wordt uitgeprobeerd om een diversiteit van smaken te creëren, te combineren en/of te verbeteren. Heel erg leuk allemaal, maar ook erg arbeidsintensief en tijdrovend. Daarom is Guus erg blij dat binnenkort een fulltime brouwer/distillateur het brouw- en distilleergedeelte voor zijn rekening gaat nemen. Hierdoor heeft Guus zijn handen vrij voor marketing en verkoop en alle andere plannen die hij nog heeft.

Een van die plannen is een “besloten” club van vrienden van de brouwerij te starten. Deze clubleden kunnen, in eerste instantie eens per maand, bieren proeven in het middelste gedeelte van het etablissement. De frequentie zal begin volgend jaar worden opgevoerd naar eens per twee weken en uiteindelijk naar wekelijks. Het uiteindelijke plan, het vestigen van een brouwcafé, is nu onderdeel geworden van de gehele herziening van het dorpscentrum waar de gemeente Uithoorn mee bezig is. Eind dit jaar zullen de details van dit plan zichtbaar worden.

Guus en Jet, succes met alle plannen en ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat!

Bron: Guus Roijen.

Uiteraard staat De Schans ook op Dé Bierkaart van Nederland; op de ene kant met de brouwerij en op de andere kant met de slijterij.

Lees ook:Berghoeve brouwerij heeft brouwlocatie gevonden
Lees ook:Hillegom binnenkort brouwerij rijker
Lees ook:Belgische beurshandelsplaats wordt bierpaleis
Lees ook:Brouwerij Oersoep krijgt brouwlocatie Lent
Lees ook:Brouwerij Erve Kots gaat uitbreiden

Eén reactie op “Brouwerij De Schans gaat uitbreiden

  1. cocky splinter

    Geven jullie ook een rondleiding met proeverij?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.