Oerblond nieuwe naam Hertog Jan bier

Eerder deze week werd al bekend dat Hertog Jan X door de consument werd gekozen om te lanceren op de markt. Vanaf vandaag heeft het bier ook een naam gekregen, Oerblond. Uit de vele reacties is deze naam gekozen. Het past in de traditie van de Oerbock van Hertog Jan uit het verleden.  

De naam refereert ook aan bier, zoals dit in vroegere tijden werd gebrouwen. Oerblond is een bier dat ontwikkeld en gebrouwen is op basis van een oud recept van Hertog Jan. De hop werd gebruikt als een natuurlijke conservator en gaf de bitterheid aan het bier. Blond refereert aan de tijd dat het vakmanschap van de brouwer werd gekoppeld aan de lichtheid van het bier. Bovengistend is de voorloper van het pils zoals we dat nu kennen.

Meesterbrouwer Gerard zegt over de naam: “Met de naam Oerblond ben ik zeer tevreden. De naam past goed naast onze bestaande namen en is een krachtige, duidelijke naam. Ik verheug mij op het brouwproces en het eerste moment dat het nieuwe bier in de schappen ligt, dan kan iedereen er van genieten!”.

Oerblond is een bier gemaakt van zomergersten en met zowel Bitterhop als Saazer Hop. Hierdoor is de koperblonde kleur ontstaan en heeft ‘t bier een prettig tintelende en aangename bitterheid die langzaam wegvloeit tijdens de afdronk. Als alles goed gaat ligt het bier vanaf oktober 2011 in de winkel.

Lees ook:Nieuwe Hertog Jan Oerblond vanaf 3 oktober verkrijgbaar
Lees ook:Hertog Jan X het nieuwe speciale bier
Lees ook:Hertog Jan Y toch op de markt
Lees ook:Hertog Jan lanceert jaarkalender 2013
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 1

3 reacties op “Oerblond nieuwe naam Hertog Jan bier

 1. Frans Ruiter

  Ja, dat vond ik wel grappig in het persbericht: “…met zowel Bitterhop als Saazer Hop.” Misschien hebben we er een nieuw hopsoort bij, doch mijn vermoeden is dat de bitterhop nader genoemd mag worden…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gerard

  Lijkt me weer een fabtastische toevoeging op de markt, alleen weet ik niet of het glas wel bij het biertje past.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Francine, redacteur van een studentenblad

  Het glas past er inderdaad niet bij. maar ik ben erg benieuwd of dit bier nu een niuewe trend aan het worden is. Is er al iets bekend van verkoopocijfers?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.