De Bollekefeesten van Brouwerij De Koninck in aantocht

Van 18 tot en met 21 augustus 2011 vinden voor de vijfde keer Het Bollekefeest met Antwerpen Proeft plaats. Tijdens de Bollekefeesten is dit jaar extra aandacht voor culturele activiteiten. De feesten starten op 17 augustus al met de Horeca Tandemrace. Horecakoppels nemen het al fietsend tegen elkaar op met goed gevulde De Koninck glazen. Het is een spel waar de winnaar beschikt over een juiste balans tussen originaliteit, behendigheid en snelheid (foto: burgemeester en brouwmeester).

Het beste duo krijgt een extragroot “Bolleke” (De Koninck glas) en 2 De Koninck-vaten op. De race start om 20.00 uur. Het startschot van de race en dus ook van het Bollekesfeest wordt gegeven door Burgemeester Patrick Janssens.

Tijdens de Bollekefeesten wordt het publiek, jong en oud, gratis getrakteerd op vele muziekoptredens. Van jazz, blues, country en gospel tot rock’n roll. Uiteraard staan ook de tapprestaties centraal. Onder het oog van De Koninck-brouwers mag iedereen proberen het perfecte Bolleke te tappen.

Alvast ter voorbereiding: de Koninck heeft een bijzonder tapritueel waarbij je in twee keer moet tappen. Het bolglas wordt rechtop onder de tapkraan geplaatst. Vervolgens wordt de tapkraan in één snelle beweging geopend. Het glas wordt gevuld tot het schuim tot ongeveer 1 cm onder de rand staat. De tapkraan wordt kordaat afgesloten en je ziet het schuim opstijgen tot tegen de rand. Een 10tal seconden wachten tot de schuimkraag inzakt. Dan wordt er, opnieuw in 1 beweging, het glas verder vol getapt tot het glas net niet overschuimt. Het afgevulde bolglas wordt niet afgeschuimd.

Naast al deze activiteiten vindt bovendien Antwerpen Proeft plaats. Het middenstuk van de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken wordt met luxetenten en terrassen omgetoverd tot een ministad waar iedereen kan kennis maken met meer dan 25 restaurateurs en hun gerechten. Interessant is de aanwezigheid van kaasmeester Van Tricht die combinaties maakt tussen het Antwerpse speciaalbier en kaas.

Lees ook:Vrouwen kunnen ook tappen!
Lees ook:Facebookpagina moet De Koninck behouden
Lees ook:Heineken aast op overname De Koninck
Lees ook:De Koninck heeft facelift gekregen
Lees ook:‘Klaarschuimen’ voor het NK biertappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.