Maes tapvaten zoeken in België

Bij Alken-Maes weten ze van geen ophouden. De laatste tijd doen ze diverse ludieke acties en nu is de jacht weer geopend op gratis tapvaten. Op verschillende plaatsen in België worden vaten verstopt met als een van de eerste locaties bij het hoofdkantoor van concurrent AB InBev in Leuven. Toch bijzonder. Ik zie ‘t in Nederland echt niet gebeuren dat Heineken of Grolsch bij elkaar vaten gaan verstoppen. Ook al gaat ‘t dan om een ludieke grap.   

 

Op driehonderd verschillende locaties in België worden de komende twintig dagen Maes tapvaten verstopt voor vijf vinders. De eerste vaten waren verstopt aan de oevers van het kanaal Leuven-Dijle in Leuven bij de brouwerij van Stella Artois en hoofdkantoor van AB Inbev. Volgens Ruth Janssen van Alken-Maes is het de bedoeling dat ze kiezen voor bekende plaatsen. 

De Mechelse brouwer probeert op deze manier onder de aandacht te komen bij de Stella drinkers. Iets dat volgens woordvoerder Karen Couck van AB InBev nauwelijks gelukt kan zijn aangezien er geen extra drukte te zien was.  

Vorig jaar haalde Alken-Maes ook een grap uit door een reclamebord te plaatsen met de tekst: ’93 procent van de Leuvenaars vindt de nieuwe Maes lekker. De rest werkt hier’. Voorlopig weet Ruth Janssen ook dat het marktaandeel van Alken-Maes niet vergelijkbaar is met dat van AB InBev. Uiteindelijk bedenken ze wel hele ludieke acties waarmee de nodige publiciteit wordt gescoord.

Bron: De Standaard.be

Lees ook:Belgische ruzie om blauw flesje
Lees ook:Belgische bierbrouwers verhogen bierprijs
Lees ook:Leuke biergrap!
Lees ook:Gratis Maes voor wie Maes heet
Lees ook:Extra brouwcapaciteit voor Affligem bij Alken-Maes

2 reacties op “Maes tapvaten zoeken in België

 1. Fred Schiphorst

  Er gaat wel een gerucht dat Heineken tapvaten bij olm heeft verstopt…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.