Mongozo pils bij alle Colruyt supermarkten

Nadat het in Nederland in het schap van de Albert Heijn kwam is het Fairtrade, Biologisch en Glutenvrije bier deze week bij 222 Colruyt supermarkten in de schappen gekomen. Ook is het pils op zeven locaties van Bio-Planet en op de webshop www.bio-planet.be verkrijgbaar. Hiermee komt voor coeliakie patiënten voor het eerst in België een glutenvrij pils in de supermarkt.

Alain De Laet, Afgevaardigd bestuurd Brouwerij Huyghe: “Na de introductie vorig jaar september gaat de verkoop van Mongozo Premium Pilsener boven verwachting. Met de opname van de pils in de Colruyt supermarkten komt voor Coeliakie patiënten een einde aan de continue zoektocht naar een glutenvrij bier dat zij mogen drinken.”

 

Glutenvrij
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. Het brouwproces van een glutenvrij bier kan op verschillende manieren plaatsvinden. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten uit het bier verwijderd. Het bier wordt vervolgens gecontroleerd op gluten door een gerenommeerd laboratorium. Het gaat alleen de markt op als er minder dan 10 PPM in het bier aanwezig is en daarmee dus glutenvrij gelabeld wordt.  

Lees ook:Glutenvrij Hoeksch bier beperkt verkrijgbaar
Lees ook:Alleen bier met predicaat glutenvrij veilig
Lees ook:Onderzoek naar gluten in bier
Lees ook:Eerste Max Havelaar Fairtrade pils op de markt
Lees ook:Mongozo Pilsener wint Double Gold in Israël

Eén reactie op “Mongozo pils bij alle Colruyt supermarkten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.