Smakeloos bier

Ik kan me niet voorstellen dat een ‘Hitler bier’ lekker kan smaken, wat mij betreft is dit dus smakeloos bier. Het gerstenat maar ook wijn met etiketten waarop Hitler staat afgebeeld is al jaren te koop en wordt op de markt gebracht door het kleine Italiaanse bedrijfje Vini Nostalgici. Bijna ieder jaar tijdens de komkommertijd valt men er in Duitsland over en wordt er weer aandacht gegeven aan dit walgelijke bier in de Duitse krant. Foto: © FOTO AFP 

Naast bier met Hitler erop zijn er ook flessen te koop met Mussolini, Stalin en Lenin. De Duitser irriteert zich mateloos dat ze tijdens hun vakantie dergelijke bierflessen gewoon in de supermarkt tegenkomen. Het italiaanse bedrijf wil met deze flessen de nostalgi in een ieder oproepen. Er staan zelfs bijschriften bij als ‘Mein Kampf’, je vindt op de fles een hakenkruis of Hitler brengt de nazi-groet. Nu aan iedereen de vraag bij wie dit bier goed verkoopt. Dan volgt zo het antwoord.

Het is dus niet verboden om dit soort bier te verkopen. Echter de teksten en het beeld vind ik zelf echt veel te ver gaan. Er staat zelfs op:  ’Laat uw ogen en uw smaak genieten, ideaal als geschenk of om te schenken op een feestelijk moment,’. Dat kan natuurlijk niet. Met name aan mensen in de grensgebieden van Duitsland en Oostenrijk wordt het bier goed verkocht. Toeristen laten dit smakeloze bier links liggen.

Bron: AD

Lees ook:Bierwinkel zonder bier
Lees ook:Exclusieve Italiaanse topbieren in Nederland
Lees ook:De Verboden Vrucht
Lees ook:Smeerbaar bier voor op je boterham
Lees ook:Heineken biermerken in Nigeria vernietigd

11 reacties op “Smakeloos bier

 1. Rico van Goozen

  Welke brouwerij doet dit? Zag ook zoiets in Estland, verkochten ook die zogenaamde “nostaglische dingen”. Terecht smakeloos bier.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Het is Duits premium bier dat zij etiketeren, oftewel etiketbier. zie ook http://www.inostalgici.it/. Natuurlijk zal de bierbrouwerij die zijn bier hiervoor leent zicht niet snel melden….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Met de Pet

  Wanneer beginnen die met M. Dutroux bier ???

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mark

  Dit is de brouwerij schijnbaar: Brauerei Nemo Namenlos

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry Pinkster

   Mark, dat is geen brouwerij, maar de naam die ratebeer gebruikt als de brouwerij niet bekend is.

     /   Beantwoorden  / 
 5. mark

  Weer wat geleerd :)

    /   Beantwoorden  / 
 6. peter

  Het voorzien van andere etiketen op bierflesjes wordt veel gedaan. Je kunt bij multibier bier bestellen met jou eigen etiket. Het bier halen ze zonder etiket uit Belgie. Die foppen je dus. Maar dat is weer iets anders dan een laf opgekocht biertje te verkopen als Heineken. Dat is niet foppen maar oplichten.Het voordeel van oplichten is dat als ze daar mee bezig zijn kunnen ze die tijd niet gebruiken voor hun andere aktiviteiten zoals import van witte snuifpoeder. Je kunt je tijd maar 1 keer gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter

   Maar dat is weer iets anders dan een laf opgekocht biertje te verkopen als Heineken. Ik bedoel Maar dat is weer iets anders dan een laf opgekocht biertje te verkopen als zijnde Heineken.

     /   Beantwoorden  / 
 7. somers

  Leer Uw taal! Hemelsbreed verschil tussen smakeloos en , of, wansmakelijk! Als je kiest voor smakeloos ,dan heb je ervan geproefd. Dat is dan wansmakelijk! Heb je hem?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Fiona de Lange

  Bedankt voor deze wijze les echter wansmakelijk gaat niemand begrijpen ;-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.