Berghoeve brouwerij heeft brouwlocatie gevonden

De gemeente Twenterand heeft onder voorwaarden ingestemd met de komst van de ‘nieuwe’ bierbrouwerij in het buitengebied van Den Ham, Overijssel. Op 1 januari 2010 is de Berghoeve brouwerij, bekend van Helders Goud, opgericht en sindsdien werd gezocht naar een geschikte brouwlocatie.  Op de Achteres 15 zal, in een nu nog leegstaande boerderij, straks gebrouwen worden en kunnen rondleidingen en workshops worden gevolgd. De brouwerij heeft inmiddels al in samenwerking met collegabrouwers twee bieren op de markt gebracht.

In eerste instantie had de gemeente geen toestemming verleend. Door in het nieuwe plan meer aandacht te geven aan ‘ruimtelijke kwaliteit’ heeft de gemeente alsnog ingestemd.

Bron: TC Tubantia en bierbrouwerijen.org

Lees ook:Bierbrouwerij Oijen kan uitbreiden
Lees ook:Burg Bier Brouwerij lanceert Kersenbier
Lees ook:Brouwerij De Schans gaat uitbreiden
Lees ook:VVV’s mogen wel lokaal bier verkopen
Lees ook:Verdere uitbreiding voormalig Bierbrouwerij De Kroon

2 reacties op “Berghoeve brouwerij heeft brouwlocatie gevonden

 1. Edo

  Kom regelmatig bij Berghoeve, en ik kan je zeggen dat ze al 4 bieren uit eigen ketel op de markt hebben gebracht, en daarnaast nog eens 4 gebrouwen bij De Molen. Er staan er nog eens 3 op stapel. Met name de IPA van 4,5% en de Imperial Russian Stout zijn goed tot zeer goed.
  Maar het is altijd fijn om te lezen dat de gemeente meewerkt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dirk Vanden Berghe

  Beste Fiona,

  brouwerij Pirlot komt in Zandhoven (bij Antwerpen in de Heistraat n 3. Verder kan ik u melden dat we daar de laatste aan leggen en vanaf eind volgende week volledig operationeel!!
  Zal ook brouwen voor derden, heeft kleine testbrouwerij 100L om recepturen te bepalen en verder is het een 10 Hl installatie!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.