Bierfestival Zwevegem: veel proeven, sfeer en druk!

Gisteren 14 augustus 2011 was ik op het bierfestival in Zwevegem. De eerste keer dat ik naar West-Vlaanderen afreisde om de sfeer op te snuiven en veel bieren te proeven op het streekbierenfestival. Vandaag 15 augustus tot vanavond 24.00 uur zijn de deuren nog geopend. Er staan ruim 30 brouwerijen met meer dan 100 bieren. Ook Nederlandse brouwers als Klein Duimpje, La Trappe en Mongozo ontbreken hier niet. Je treft op dit festival vooral de lokale bevolking en de Belgische bierliefhebbers. Het is mooi om te zien voor welke bieren de lokale consument gaat. Ik heb een kleine videoimpressie gemaakt, deze is hieronder te bekijken.   

Onder begeleiding van de Belgische biergoeroes William Roelens en Geroen Vansteenbrugge en voorzitter van het festival Yvan Devlaminck heb ik heel wat mooie dingen kunnen proeven. Een bier, Piratensop van brouwerij Gulden Spoor, met negen verschillende hopsoorten waarbij nog steeds de Amerikaanse Amarillo er direct uitsprong. De toegevoegde waarde van het gebruik van zoveel verschillende hopsoorten zag ik nog niet direct,  maar het is toch bijzonder dat brouwers dit proberen. En het bier was zeer zeker de moeite waard om te proeven. Het is uniek in zijn soort.

Verder heb ik een mooie Indian Pale Ale, Rebel Local, gedronken van Brouwerij Brouwers Verzet. Deze brouwerij doet je qua stijl een beetje denken aan BrewDog. Deze jonge eigenaar probeert in de Belgische bierwereld zeker vernieuwing te brengen. 

Het festival heeft sfeer en is een waar regionaal feest. Je treft er weinig internationale bierfanaten wat het ook nog erg knus maakt. Bij uitstek is dit eigenlijk een voorbeeld van hoe de grote consument naar een festival wordt getrokken. Goede, toegankelijke live muziek en qua indeling goed ingespeeld op de jonge generatie. Het enige nadeel zijn de grote glazen. Er wordt in de originele glazen geschonken en niet in proefglaasjes. Dat is een keuze natuurlijk echter als het festival dan tot 24.00 uur open is dan kan iedereen op zijn vingers natellen hoe iedereen er aan het einde van de avond bijloopt. Ze zijn heel blij alleen weten ze niet meer wat ze drinken zo rond 23.00 uur.

Bekijk de korte sfeerimpressie: 

Lees ook:12-11 t/m 14-11: Speciaalbierfestival Hasselt
Lees ook:Vandaag Modeste Bier Festival Antwerpen
Lees ook:5 en 6 juli 2013: Wilde gisten bierfestival in Amsterdam
Lees ook:10-11 en 11-11: Weekend der Belgische Bieren
Lees ook:Primeurs op het Noord-Hollands Bierfestival 2012

5 reacties op “Bierfestival Zwevegem: veel proeven, sfeer en druk!

 1. Aikibob

  ziet er erg leuk uit en onbekende bieren is altijd interessant Fiona.
  Maar wat een lelijke poster!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Om Belgische klanten binnen te halen is een andere communicatiewijze wel belangrijk ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
 2. Brouwerij De Bie

  Bedankt voor uw bezoek aan onze stand en spijtig dat we niet wat extra konden babbelen door de drukte. Toch bedankt…Brouwerij De Bie-team. Ps u kan ons ook volgen op facebook…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dirk Vanden Berghe

  Fiona,

  bedankt voor de publiciteiitnodigen!!
  Mag ik u uitnodigen op het festival BIER ANDERS in Tongeren, aanstaande 28/08 van 11u tot 21u!!
  Eventueel kunnen we dan op bezoek bij de BROUWERIJ ANDERS in Halen nu in volle opbouw!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.