Bierbrouwer Olm in hoger beroep tegen uitspraak

Bierbrouwer Olm legt zich niet neer bij de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam en gaat in hoger beroep. Dit is door de brouwer uit Weesp bekendgemaakt. Gisteren, 18 augustus 2011, bepaalde de rechtbank dat Olm aan Heineken alle informatie moet verstrekken over de verkochte Heineken-fusten sinds 1 april 2008.

Bovendien mocht er niet langer eigen bier in een Heineken-fust worden verkocht of een Heineken installatie met Olmbier worden afgevuld. Alle fusten met Heineken erop moesten retour. Andersom moet dit ook gebeuren. Olm geeft aan dat 25 procent van het eigen fustenbestand is verdwenen. Vanuit Heineken heb ik begrepen dat zij nooit en te nimmer fusten van Olm gebruiken of vullen met bier. Eerlijk gezegd vind ik dit ook erg onlogisch. Als sterk merk wil je toch niet gezien worden in een ander fust en in het geval van Heineken zeker niet in die van Olm.

Volgens Olm zou de rechter voorbij gaan aan uitspraken van mededingingsautoriteit NMA over koppelverkoop door Heineken en stategiegeldregelingen voor bierfusten. Verder benadrukt directeur Mark Schneider nogmaals dat de beschuldiging van Heineken dat Olm fraude pleegt nog niet is bewezen.  

Bron: economie.nieuws.nl

Lees ook:Heineken wint rechtzaak van OLM
Lees ook:Olm failliet verklaard
Lees ook:Fusten tillen een zware hobby, of toch niet?
Lees ook:Heineken verklaart Olm de oorlog
Lees ook:Pomphouders gaan in hoger beroep over alcoholverkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.