Amsterdam één van de beste biertrips van Europa

In het blad National Geographic Traveler is Amsterdam genoemd als één van de vijf beste biertrip steden in Europa. Naar mijn idee zijn de goede bierplaatsen die worden genoemd over onze hoofdstad wel regelrecht overgenomen uit de Lonely Planet. Je mag vooral een bezoek aan café Gollem en Brouwerij ‘t IJ niet overslaan. Naast Amsterdam wordt ook München, Dublin, Brussel en Praag genoemd.

Dan denk ik dat bierliefhebbers nog zoveel missen. We hebben natuurlijk bierproeflokaal In de Wildeman die overigens ook internationaal enorm bekend staat en naar mijn idee meer te bieden heeft dan Gollem vandaag de dag. Dus die mag naar mijn idee niet ontbreken net als ‘t Arendsnest en The Beertemple. In Amsterdam ligt uiteraard al een lange bierhistorie door Heineken. In ieder geval is er internationaal wel aandacht voor de groeiende Nederlandse biercultuur en staan we volgens het reismagazine vooral bekend om bruine cafés en bokbier.

In München is het belangrijk om een van de 36 biertuinen niet over te slaan en zo te genieten van het Beierse bier. Brussel staat bekend om de grote biervariëteiten van tenminste 600 verschillende bieren en bovendien om het Delirium café waar meer dan 2.000 brouwsels geserveerd worden. In Dublin draait het natuurlijk om de Guinness en Praag is de plek van het Tsjechische pils waaraan wereldwijd al het bier wordt gemeten.  

Bron: National Geographic Traveler

Lees ook:Heineken Experience en Café Gollem krijgen award
Lees ook:Top tien bierfestivals van Europa
Lees ook:Top tien Oktoberfest bieren
Lees ook:Brouwerij Paulaner gaat na 377 jaar verhuizen
Lees ook:Bavaria City Racing Dublin en de Ierse biermarkt

5 reacties op “Amsterdam één van de beste biertrips van Europa

 1. Rob van der Jagt

  Volgens mij bestaat Gollem al een tijdje niet meer :(

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alexander

  en dan te bedenken dat:

  Momenteel zijn Gollem 1 (Raamsteeg) en Gollem 2 (Daniel Stalpertstraat) tijdelijk gesloten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Cees

  Dit is ook hilarisch: “Most quaffing is done in “brown cafés,” the convivial pubs found in old neighborhoods, such as the cozy Café Gollem near the Spui, where patrons duck in for a beer and a game of snooker.”.
  Ik ben benieuwd waar die snookertafel dan stond in de Raamsteeg ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Fred Schiphorst

  Voro wie nu haastig afreist is het misschien wel van eblang om te beseffen dat van het door het blad zo geprezen Gollem nu twee van de drie zaken al weer geruime tijd gesloten zijn (gevalletje BIBOB volgens de geruchten). Volgens de website zijn ze dat nog steeds. Verder opvallend dat het Arendsnest, in de Wildeman, de beertemple en ook de bierkoning blijkbaar niet worden genoemd.

    /   Beantwoorden  / 
 5. skortila

  Ik mis Bamberg en Kopenhagen.

  Trouwens, het is een artikel uit september 2010. Ik weet eerlijk gezegd niet of Gollem toen al dicht was, ben er al lang niet meer geweest.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.