Bier en gastronomie week op bier.blog.nl!

Deze week staat mijn blog voor een deel in het teken van bier en gastronomie. Het combineren van bier met borrelhapjes en mooie gerechten. Je krijgt antwoord op wat goede combinaties zijn en enkele recepten van gerechten die ook weer passen bij het voorspelde weertype van deze week. Ik heb gezocht naar leuke video’s en ook het borreluurtje niet overgeslagen. Hieronder alvast heel wat basistips voor bieren bij het voor-, hoofd- en nagerecht.  

De belangrijkste vraag die je vooraf bij bier en gastronomie combinaties moet stellen is: wat wil je graag naar voren brengen de smaak van het gerecht of de smaak van het bier. Beide kan namelijk. Als je niet zo goed weet welk bier je bij een gerecht kunt serveren ben je redelijk save als je bier met een smaak kiest die ook in het gerecht zit. Een voorbeeld is een zoeter blond bier bij een zoeter gerecht. En verder werkt het net als bij wijn in de basis hetzelfde. Hieronder wat tips en uiteraard is dit niet uitputtend. Er zijn ook andere combinaties die erg goed smaken. Het is een kwestie van proeven en proberen wat je ook zelf het lekkerst vindt!

Voorgerecht
Bij een licht voorgerecht schenk je een fris blond bier, weizenbier of pils. Heb je een gerecht met rood vlees vooraf dan smaakt een amber bier (laag in alcohol) hier ook prachtig bij.

Hoofdgerecht
Bij rood vlees komt een zwaar donker bier en als je kip eet of een minder zwaar gerecht dan past daar een tripel of krachtige ale bij. Dan zijn we toe aan het nagerecht.

Nagerecht
Bij een zoet fruitig dessert past een fruitbier of kersenbier erg goed. En bij een chocoladetaartje een stout bier. Overigens kan bij chocola ook een kersenbier geschonken worden echter mijn voorkeur gaat toch uit voor een stoutbier. Die bittere smaaktonen versterken de chocoladesmaak.

Geniet!!

Lees ook:Brand presenteert Zwaar Blond bier
Lees ook:Amstel Blond 4.0 nu ook in krat verkrijgbaar
Lees ook:Vanavond Bier en spijs in EditieNL RTL4
Lees ook:Bier-spijscombinaties voor witbier
Lees ook:Winnende bier- en gastronomische gerecht

Eén reactie op “Bier en gastronomie week op bier.blog.nl!

 1. Constant

  Er is ook een mooie app voor bij Apple.
  BeerCloud.

  Succes

  Constant

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.