Bierproef Keizer Karel Goud Blond: een eigen bier

Ik wist niet wat ik van de Keizer Karel Goud Blond moest verwachten maar het viel mij absoluut niet tegen. Er zitten ook wat bijzondere ingrediënten in die dit bier een eigen smaak geven. Het heeft een licht zoete, toegankelijke smaak waarbij je duidelijk het maïs proeft dat in dit 8,5 procent alcoholhoudende bier zit.  

Vervolgens krijg je een tinteling op je tong waarbij de kruidige smaak naar voren komt. Ondanks het behoorlijke alcoholpercentage is dit absoluut niet in de smaak terug te proeven. Het is een mooi blond bier dat goed in balans is, en een sterk eigen smaak heeft. Het zoete karakter is niet extreem en wordt als snel vervangen voor een droge nasmaak.

Wellicht heeft dit te maken met het feit dat er geen nagisting op de fles heeft plaatsgevonden. De brouwerij is de Belgische Brouwerij Haacht, de enige overgebleven familiale pilsbrouwer van onze zuiderburen.

Lees ook:Bierproef: Klavervier blond hoppenbier
Lees ook:Bier proeven: Saison Dupont
Lees ook:Hop is een trend, niet hopoverdrijven!
Lees ook:Malheur 10: krachtig genietbier!
Lees ook:Bier proeven: Intens

Eén reactie op “Bierproef Keizer Karel Goud Blond: een eigen bier

  1. Martijn

    Het bier heeft inderdaad een authentieke smaak. Ik vind dit ook gelden voor de robijnrode Keizer Karel en de Tongerlo bieren van Haacht. Ze zijn erg lekker en voegen iets toe aan het grote assortiment van blonde en dubbele bieren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.