De temperaturen liggen deze week weer iets hoger dus een zomerse biertapas past nu eindelijk in het plaatje. Dit gerecht is ook perfect voor op de BBQ en het past natuurlijk prima bij het thema van deze week bier en gastronomie. Ik heb gekozen voor een tonijnfilet met maïskorrels, tomaat en komkommer van de website biercuisine.nl van Han Hidalgo.
Ingrediënten voor vier personen:
400 gram tonijnfilet, vers of diepvries
4 eetlepels gekookte maïskorrels, uit pot of blik
4 eetlepels tomaat, in blokjes
4 eetlepels komkommer, in blokjes
2 theelepels milde chilipoeder
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 eetlepels vers citroen- of limoensap
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Tonijnfilet in gelijkmatige blokjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur marineren in een mengsel van olie en citroen- of limoensap. Af en toe omkeren. De blokjes met keukenpapier deppen en aan spiesjes rijgen. Zo kort mogelijk op een grillpan, op de barbecue of de grill van de oven grillen. Na het grillen met milde chilipoeder bestrooien. Zo warm mogelijk serveren met een (stukje) warme pita of reepjes Turks brood en maïskorrels, tomaat en komkommer. Op smaak brengen met peper en zout.
Aanbevolen bieren bij dit gerecht: pils, witbier, Weissbier, blond tussen 6 en 8%, I.P.A. tussen 6 en 7%.
Eet smakelijk!
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:Gerecht bij ABT-bier van de maand: Parelhoenborstfilet
Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma
Lees ook:Biertapas Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer