Bierproef: Hornbeer Russian Imperial Stout

Je zoekt een keer wat anders dan anders en iets uit het hoge noorden. De Deense brouwer Kirke Hyllinge heeft het Hornbeer Russian Imperial Stout gebrouwen. Op voorhand dacht ik dat dit bier weleens onder de noemer extreem bier kon komen te vallen. Het tegendeel bleek echter waar. Dit pikzwarte bier met 8,1 procent alcohol was toegankelijker dan ik dacht. Een mooi bier waarvan ik me overigens wel afvraag of het helemaal onder de noemer Russian Imperial Stout valt.   

De nasmaak van koffie en tonen van bittere chocolade maakt van dit bier een prachtig dessertbier bij een chocoladetaart. Dit Hornbeer bevat maar liefst cacao van 70% en smaakt in eerste instantie zoet en romig maar loopt al snel weg naar een zeer droge, bittere nasmaak. Ik vind het echt een kunst van de brouwer dat het bier in de hoofd- en nasmaak zover uit elkaar ligt. Een mooie balans en echt een aanrader om een keer te proeven!

Lees ook:Wat gebeurt er als je gebruikte biermerk al bestond?
Lees ook:Russian Imperial Stout, met dank aan Peter de Grote
Lees ook:Recall voor Stone Imperial Russian Stout
Lees ook:Nieuwe release van Flying Dog op Proost Plein
Lees ook:Salvation Editors eigen indie bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.