Proeverij van extreme Nederlandse bieren

Voor het komende magazine Bier! dat begin september 2011 uit gaat komen zat ik in de bierproef dat dit keer geheel in het teken stond van Nederlandse extreme bieren. Volledig blind werden aan een proefpanel bestaande uit een brouwer, bierexperts en gewoon bierliefhebbers maar liefst acht Nederlandse extreme bieren voorgezet. We wisten zelfs niet welke selectie van bieren was gemaakt. Dat maakte het natuurlijk extra spannend. De bedoeling was om te bepalen wat nu het meest extreme bier van Nederland was.   

Uiteraard ga ik niets verklappen over de uitslag, dat kan iedereen lezen in het volgende nummer van Bier! Verrassend was het wel. Ik denk dat de brouwerij met het bier dat uitgeroepen is als meest extreme Nederlandse bier ook verbaasd zal zijn. De proef gaf toch een onafhankelijk en duidelijk oordeel. Ik zal al iets over de smaken prijsgeven. Er werden rubber, turf, teer, houtskool en medicinale smaaktonen geproefd maar ook rook, whisky, bitter en zoet.

Voor mij was het een mooie openbaring en ook leuk om thuis een keer te doen. Je leert hierdoor veel over biersmaken en verschillende stijlen! 

Lees ook:Bierfestival Extreme bieren
Lees ook:Nieuwe biermarketing door New Castle Brown Ale
Lees ook:Nederlandse bieren behoren tot beste ter wereld
Lees ook:Winnaars lekkerste bockbieren bekend
Lees ook:Belgische pilstest 2011: Bavik winnaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.