Nederlander gaat op zoek naar vakantiedrank

De vakantieperiode zit er bijna op en Nederland is weer terug om aan de slag te gaan. Drankenspeciaalzaak Mitra krijgt jaarlijks de eerste weken na de vakantie veel vragen over een favoriete vakantiedrank dat is gedronken. Ondanks dat weleens wordt gezegd dat het ene lekkere biertje tijdens de vakantieperiode in Nederland echt niet smaakt, blijkt nu uit onderzoek met 2.000 respondenten dat 73% na de vakantie in de slijterij of supermarkt op zoektocht gaat.  

Dit blijkt ook weer aan de zoektermen waarop mensen op mijn blog komen. Tijdens de zomermaanden zijn veel Nederlanders naar bijvoorbeeld Aruba afgereisd waar ze Amstel Bright drinken. De afgelopen weken zag je op een posting van vorig jaar ineens weer reacties komen. Het vakantiegevoel wordt door eten 34% en dranken 54% massaal geprobeerd vast te houden.

Type drank
De Nederlander drinkt tijdens de vakantie massaal (91%) de lokale wijn, bier of sterke drank. De Nederlander drinkt tijdens zijn of haar vakantie het meeste wijn (42%), gevolgd door bier (26%), sterke drank (21%), mixdrankjes (4%), cocktails (3%) en port (1%). Na terugkomst wil men maar al te graag de drank bij familie, vrienden en collega’s introduceren (72%). Nog eens 22% overweegt dit misschien te doen. Kees van der Wal, verkoopdirecteur Mitra: “We hebben ook onderzocht hoe lang de respondenten denken de vakantiedrank na terugkomst te blijven drinken. 28% geeft aan dit langer dan een half jaar te doen, 6% tussen de drie en zes maanden, 20% tussen de één en drie maanden en 22% minder dan een maand. Het is dus duidelijk, dit is een nieuwe markt!”.

Vakantiedrank belangrijk
Kees van der Wal, verkoopdirecteur Mitra: “Onze Mitra drankenspeciaalzaken krijgen jaarlijks na de zomervakantie veel vragen over dranken uit vakantiebestemmingen. Via een onderzoek wilden we daarom nagaan hoe belangrijk de vakantiedrank nu eigenlijk is. Ondanks de vele vragen die we krijgen hebben de resultaten ons verrast. 54% van de vakantiegangers wil na terugkomst direct zijn of haar wijn, bier of sterke drank drinken die tijdens de vakantie zo’n favoriet was. En 36% overweegt dit misschien te doen. Voor ons een reden om de consument dit jaar te verwelkomen met meerdere unieke welkom terug activiteiten.

Het blijft toch erg leuk. Ook ik ging na terugkomst van mijn bezoek aan Oostenrijk bekijken welke Oostenrijkse bieren in Nederland verkrijgbaar zijn!

Lees ook:Bier favoriete vakantiedrank bij mannen
Lees ook:Molson Coors en vrouwenbier… Echt?
Lees ook:Introductie tweede exclusieve Duvel Distilled
Lees ook:Bier net zo gezond als wijn
Lees ook:Bierdrinker niet trouw aan biermerk tijdens vakantie

Eén reactie op “Nederlander gaat op zoek naar vakantiedrank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.