ABT-bier van de maand: Smaak van Echt

Dit keer is de komst van het nieuwe Smaak van Echt bier om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste hebben de vier familiebrouwers Gulpener, Lindeboom, Budels en Alfa hun beste ingrediënten in één gezamenlijk nieuw bier gestopt. Het nu al bekende superbier. Ten tweede is de Smaak van Echt voor het eerst naast fles nu ook van het vat verkrijgbaar. Het eerste vat werd onder toeziend oog van locoburgemeester Uitdehaag van Wageningen door Burgemeester Jos Hessels van Echt aangeslagen in ABT-café de Vlaamsche Reus in Wageningen.

De vier brouwmeesters brouwden in de koperen ketels van de Lindeboom Bierbrouwerij Smaak van Echt 2011 met bronwater van Alfa, Limburgse gerst en hop van Gulpener en gist uit Budel. Het resultaat is een amberkleurig bovengistend bier met 6% alcohol, niet te droog en met een prettige bitterheid.

Smaak van Echt is in 75cl fles verkrijgbaar bij geselecteerde slijterijen, waaronder Mitra, en supermarkten. Vanaf nu kan iedereen het dus ook proeven van de tap bij ruim veertig cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen.

Lees ook:En de nieuwe Smaak van Echt is….
Lees ook:Familiebrouwerijen lanceren opnieuw ‘Smaak van Echt’
Lees ook:‘Smaak van echt’ weer te koop
Lees ook:19-6 / 20-6: Midzomer bierfestival en open brouwersdag
Lees ook:Nieuwe Smaak van Echt in aantocht

Eén reactie op “ABT-bier van de maand: Smaak van Echt

  1. Frans Ruiter

    Ik vind het bier een erg moutige smaak hebben. Ik ben er niet weg van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.