Grolsch zet energiebesparing op scherp

De doelstellingen van Grolsch om meer energie te besparen zijn aangescherpt van 20% naar 35% in 2015. Afgelopen jaar werd 7,5% bespaard op energieverbruik, bestaande uit elektriciteit en gas. Het jaar daarvoor werd er ook al 8,5% bespaard. Aangezien blijkt dat de besparingen meer kunnen zijn dan verwacht zijn de doelstellingen verhoogd. De totale energiebesparing staat gelijk aan…  

een gemiddeld jaarlijks verbruik van ongeveer 275 huishoudens, in totaal circa 8,61 MJ per hectoliter bier. De realisatie van deze besparingen zijn afkomstig uit het hergebruik van warm water, het verlagen van de watertemperatuur in bepaalde onderdelen van het proces en een verbeterde isolatie. Door de ventilatie in de brouwerij en de kantoren efficiënter in te stellen bespaarde Grolsch 10 procent van haar elektriciteit. Tevens leverde het verlagen van de druk in de stoomketels een energiebesparing op, die tevens resulteerde in een rendementsverbetering van de ketels met ongeveer 1 procent.

Onderzoeksbureau Rankabrand.nl liet eerder deze week al weten dat Grolsch en Gulpener de meest milieuvriendelijke bieren brouwen. De uitstoot van CO2 is bij Grolsch het kleinst en er wordt relatief weinig water verbruikt. Gulpener onderscheidt zich met het gebruik van uitsluitend milieuvriendelijk geteelde granen die uit de directe omgeving van de Limburgse brouwerij komen. Nummer 3 op de ranglijst, Bavaria, is het meest zuinig met water.

Lees ook:Grolsch meest duurzame bier van Nederland
Lees ook:Grolsch bespaart 50 tot 70% op verlichting in productiehal
Lees ook:Grolsch maakt overstap naar lichtgewicht kroonkurk
Lees ook:Nu ook al klimaatneutraal bier
Lees ook:Druk op de ketel bij Grolsch

Eén reactie op “Grolsch zet energiebesparing op scherp

  1. Alexander

    door de kop dacht ik echt dat ze ermee gingen ophouden…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.