Brouwerij Dampegheest goed bezig

Nieuw etiket van Zware Hufter

Als zijnde een lokale brouwerij vernemen we niet vaak wat van Brouwerij Dampegheest in Limmen. Al jaren kabbelen ze rustig voort, de verkoop vindt plaats via één slijterij in het dorp en een enkele horecagelegenheid. Maar met de aanschaf van drie nieuwe gist-/lagertanks gaat daar verandering in komen!

Zo’n 20 brouwsels van 300 liter maken per jaar is erg leuk en meer dan een hobby. Doch op deze manier blijft de vraag groter dan het aanbod; zeker als de bieren zich in kwaliteit en smaak goed ontwikkeld hebben. Er staat al een tijdje een 8 hl installatie klaar om de 3 hl te vervangen. Vooralsnog vonden de drie heren het wel belangrijk dat er eerst aan een paar randvoorwaarden werd voldaan. Eén ervan was dat er een afvul- en etiketteerlijn operationeel zou zijn, want 300 liter afvullen en beplakken is al wat, laat staan 800 liter! Welnu, na veel gesleutel, gesmeer en geprobeer werkt de machine naar tevredenheid. Probleem 1. opgelost!

Eén van de tanks, hier nog in China

De tweede voorwaarde was het verhogen van de lagercapaciteit. Meer bier brouwen is goed, maar je moet het wel kwijt kunnen! Daarom zijn er in China drie gist-/lagertanks van 2000 liter voor Limmen gefabriceerd, waar twee brouwsels per stuk in kunnen en bij een zwaar bier waarschijnlijk zelfs drie. Die zullen medio september in Nederland arriveren en – als alles volgens planning gaat – met de Nederlandse Brouwerijdagen op 24 en 25 september in de brouwerij glimmen (nog niet aangesloten weliswaar). Problemen 2., 3. en 4. opgelost!

Daarna kan de nieuwe installatie in gebruik worden genomen, waarmee de metamorfose voltooid is. Want naast bovenstaande zaken is de centrifugeerketel vervangen, zijn er nieuwe etiketten ontworpen (zie afbeelding), zijn er nieuwe doppen met eigen logo in de maak en worden de bieren tevens op wegwerpflessen van 33 cl afgevuld. Ook zal de verkrijgbaarheid in de horeca vergroot worden en wordt er gekeken welk distributiekanaal past bij de wensen van Kees, Rinus en Herman.

Nog even en Brouwerij Dampegheest is klaar voor de toekomst. Succes hiermee mannen!

Lees ook:Uitbreiding Berghoeve Brouwerij in Den Ham
Lees ook:Een droom gaat in vervulling
Lees ook:Brouwerij de Molen vordert met nieuwe brouwerij!
Lees ook:Witte Rook bij Brouwerij 3 Fonteinen
Lees ook:Hoe vaders hun dochter in bier helpen!

Eén reactie op “Brouwerij Dampegheest goed bezig

  1. Aikibob

    Ik heb gelukkig connecties daar in de buurt dus geniet zo af en toe van dit heerlijke bier!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.