Gerecht bij ABT-bier van de maand: Parelhoenborstfilet

Bij het nieuwe ABT-bier van de maand heeft Han Hidalgo een recept voor gegrilde parelhoenborstfilet met De Smaak van Echt samengesteld. Dit is ook een prachtig gerecht voor een nazomeravond. Het bier is verkrijgbaar bij onder andere Mitra en andere speciaal geselecteerde slijterijen. Veel proefplezier. (Foto: M. Therese Bruggeman)

Ingrediënten voor vier personen:
500 gram ontvelde parelhoenborstfilets
2 theelepels cajunkruiden, liefst voor gevogelte
2 teentjes knoflook, uit de knijper
4 eetlepels zonnebloemolie
1,5 dl De Smaak van Echt
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De parelhoenborstfilets in blokjes snijden. In een mengschaal het bier mengen met de olie, cajunkruiden en knoflook uit de knijper. De blokjes gedurende 2 tot 3 uur in dit mengsel marineren en af en toe omkeren. De blokjes iets deppen en aan spiesjes rijgen. Op de grillpan, onder de hete grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin grillen. Kort voor het einde van het grillen met de rest van de marinade lichtjes met een penseel bestrijken en nog zo kort mogelijk grillen. Op smaak brengen met peper en zout. Serveren met risotto vermengd met tuinerwten, vergezeld met De Smaak van Echt.

Bron: Biercuisine.nl

Lees ook:Zomerse biertapas van tonijn
Lees ook:Kalkoenfilet met broccoli en Texels Skimme
Lees ook:Lamsspiesjes gemarineerd in St. Adriaans bruin
Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.