Chinese medaille voor Belgische bier Delirium

De Belgische Brouwerij Huyghe bekend van onder andere de merken Delirium of Guillotine heeft in China haar eerste Gold Award gewonnen op de IBEC (International Beverage Exposition and Competition). Deze vond in juli 2011 plaats in Shenzhen, China.

Delirium Nocturnum won in de biercategorie de gouden medaille en sleepte eveneens de titel binnen ‘Best in Show’. In totaal namen 400 dranken deel aan de wedstrijd en deze werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Zo’n 12.000 mensen bezochten de beurs.

Inmiddels is China eerder dit jaar al uitgegroeid tot het grootste pilsproducerende land ter wereld. Ook de speciale bieren worden in Azië steeds populairder. Dit blijkt ook uit de vraag naar speciale bieren vanuit China die mede op gang kwam door de world expo in Shanghai.

Alain De Laet, afgevaardigd bestuurder Brouwerij Huyghe: “Het doet enorm deugd te zien dat wij Belgen nog steeds in staat blijken om producten van eigen bodem te maken die wereldwijd geëxporteerd en geapprecieerd worden. De Chinezen koesteren een enorme bewondering voor ons vakmanschap als bierbrouwers, Belgian Beer is in China, een land waar de bierconsumptie de afgelopen jaren enorm is toegenomen, echt een begrip aan het worden.”

Lees ook:Alain De Laet nodigt bierliefhebber persoonlijk uit
Lees ook:Brouwerij Huyghe opnieuw genomineerd voor Leeuw van de Export
Lees ook:Abdij van Averbode lanceert nieuw abdijbier
Lees ook:Gele truidrager Bradley Wiggins houdt van Belgisch bier
Lees ook:Beerimporters from all over the world about Belgian Beers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.