Twee werelddelen lanceren samen Japanse IPA

Een mooi inititatief vanuit de brouwerswereld is het brouwen van een bier voor Japan. Aangezien er tijd nodig is om een bier te ontwikkelen en te brouwen is het pas sinds eind juli 2011 verkrijgbaar. Stone Brewing heeft in samenwerking met Baird en Ishii een IPA gebrouwen van 9,2% alcohol met groene thee. Afgelopen weekend heb ik met Japanners gesproken uit Tokyo; wat een kracht en drive komt er toch uit die mensen. “We moeten overleven en komen hier vast sterker uit”, was het antwoord op de vraag hoe het leven in Japan een half jaar na de verwoestende aardbeving was.

Dit speciale bier is door Stone Brewing ontwikkeld samen met de kennis, expertise en ingrediënten van de twee Japanse brouwerijen. Een initiatief ter nagedachtenis aan de mensen uit Japan die op dit moment de ramp van 11 maart dit jaar te boven proberen te komen.

Met het toevoegen van groene thee bladeren komt de stille elegantie en het karakter van de Japanse cultuur uitstekend naar boven. Een fel oranje, bijna gouden tint met een bittere, vrij droge dronk en de toevoeging van groene thee zorgt ervoor dat je nadenkt over wat je drinkt. De groene thee past goed, maar is ook een beetje vreemd. Interessant dit soort vergaande samenwerking met name ook voor de Japanse brouwerijen. Zo zien we ook wat daar gebeurt!

Bron: Fullpint

Lees ook:Stone Brewing Company lanceert boek
Lees ook:Brouwerij De Halve Maan opent café in Tokyo
Lees ook:18-09-’11: Biertasting in de BeerTemple met Stone Brewery
Lees ook:Japan aan het speciaalbier!
Lees ook:Het bierfestival van zware bieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.