Exclusieve Schneider Weisse bij ABT-cafés

In oktober 2011 komt een exclusieve Schneider Weisse op de markt onder de naam TAPX ‘Mein Nelson Sauvin’. De naam verraadt het al dat in deze nieuwe creatie de Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin hop zit. Brouwerij directeur Georg Schneider en brouwmeester Hans-Peter Drexler hebben een unieke fermentatiemethode gebruikt in combinatie met verschillende gistsoorten en een traditionele nagisting op fles. Er zit ook nog een Nederlands tintje aan dit bier…
(foto links: Schneider Weisse eigenaar Georg VI. Schneider en rechts brouwmeester Hans-Peter Drexler) 

Het speciale bier is verkrijgbaar in vaten en voor ‘t eerst op fles van 0,75 liter. Dit weizenbier slaat volgens de makers een brug naar wijn. Brouwmeester Hans-Peter Drexler heeft grote verwachtingen van dit bier dat een fruitig karakter heeft en in de richting gaat van een sterke witte wijn zoals  Sauvignon Blanc. In de afdronk proef je duidelijk de hopbitterheid van de Nelson Sauvin.

Op het label is volgens Georg Schneider de smaak van het bier af te lezen door de weergave van hop en een bloemenscherm op een blauw-witte achtergrond dat staat voor de Beierse hemel. De Mein Nelson Sauvin heeft ook iets met Nederland te maken! Het bier is namelijk speciaal ontwikkeld voor de 25ste verjaardag van de ABT-cafés. Dit gaat dus op de tap komen van alle ABT-cafés en wel in oktober. Het is een brouwexperiment en op dit moment staan er geen nieuwe brouwsels gepland. Gelukkig kunnen wij dit bijzondere exemplaar dicht bij huis gaan proberen in de aangesloten cafés bij de Alliantie van Bier Tapperijen!

Lees ook:ABT-bier van de maand: Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’
Lees ook:Introductie Schneider Weisse Nelson Sauvin in USA
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:De Beierse bierbrouwer komt naar je toe
Lees ook:Palm Sauvin introductie in Nederlandse horeca

5 reacties op “Exclusieve Schneider Weisse bij ABT-cafés

 1. Tineke

  Gisteren geproefd bij Schneider… Een mooie presentatie van een erg mooi en lekker bier! Heeft Schneider goed gedaan. Flessen vanaf oktober bij ons verkrijgbaar! (burg bieren Ermelo)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans Ruiter

  Toch jammer dat een Nederlandse vereniging van biercafés niet gekozen heeft voor een Nederlandse brouwerij. Of is dat om onpartijdig te blijven?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Eerlijk gezegd was dit ook een vraag die bij me opkwam…. Maar dat zou natuurlijk wel een goede reden zijn!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans Glandorf

    Ik begrijp je reactie Frans, maar ons Bier van de Maand komt al jaren uit vele landen.
    Dat een brouwerij als de Schneider met zo een mooi aanbod kwam om dit unieke bier bij de ABT te presenteren voor onze 25-ste verjaardag was er bij ons geen enkele twijvel.
    Zelfs de Duitsers staan versteld dat de “Mein Nelson Sauvin” als eerste bij ons van de tap komt!
    Het was trouwens deze week een prachtige presentatie in de brouwerij waar 75 ABT-ers bij aanwezig waren.
    In ons jubileumjaar zijn trouwens de Nederlandse brouwers stevig vertegenwoordigt met het BvdM. We hebben er al 4 gehad en nu tappen we de “Smaak van Echt” en De Pelgrim komt er ook nog aan.
    Zo komen we allemaal aan onze trekken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frans Ruiter

     Het ging mij specifiek over het jubileumbier Hans, maar je verhaal is duidelijk. Ik ben benieuwd naar de verhalen over de Duitse bijeenkomst en uiteraard de smaak van het bier! Vanaf deze kant van harte gefeliciteerd met 25 jaar goed bier in vele cafés in Nederland!

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.