18-09-’11: Biertasting in de BeerTemple met Stone Brewery

In de BeerTemple in Amsterdam komt op 18 september 2011 CEO Greg Koch van de Amerikaanse Stone Brewery een unieke biertasting geven.

Stone brewing is in 1996 ontstaan in Californië en sindsdien een groot succes. Het is een van de snelstgroeiende brouwerijen in Amerika en heeft zich nu gefocused op de oprichting van een brouwerij in Europa. De plannen van Stone Brewing zijn een goed voorbeeld van de toenemende populariteit van de Amerikaanse speciaalbieren of ‘craft beers’. De bieren zoals diverse IPA”s, Ales en een Smoked Porter worden niet geïmporteerd naar Nederland “omdat het niet lang bewaard kan worden en bovendien is dat niet verstandig omwille van milieutechnische redenen” aldus Greg. Hierdoor zijn deze speciale bieren natuurlijk moeilijk verkrijgbaar.

Voor 20 euro per persoon kan je meedoen aan een tasting en voor 95 euro per persoon krijg je behalve een tasting ook 8 flesjes bier mee naar huis. Meer informatie vind je hier.

bron: beertemple.com

Lees ook:Stone Brewing Company lanceert boek
Lees ook:01-08-’11: Open flessenavond BeerTemple
Lees ook:Foodpairing bier en gastronomie
Lees ook:Brouwerij in Europa voor Stone Brewery nog ver weg
Lees ook:Proef Anderson Valley bieren in BeerTemple!

25 reacties op “18-09-’11: Biertasting in de BeerTemple met Stone Brewery

 1. Greet Zuurbier

  Nou zakt me broek weeeeeer af!

  komt er weer zon Amerikaan bluffen over ze bier, en hij wil hier een brouwerij bouwen omdat ze bier niet over de plas mag want dan is t niet lekker meer, maar mooi wel mooi weer spelen bij Bier Tempel!

  is dat bier met t zelfde vliegtuig gekomme ofzo?

  Wat een blammaasje voor zon bekent persoon. Ik geloof niets meer van dat Amerikaanse verhaal.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eric

  Mooi initiatief en kijk al echt uit naar de toekomstige opening van een Europese dependance. Zeker de echte bittere IPA’s zijn vers (binnen enkele weken) echt anders dan als ze een lange reis op de boot moeten maken en dan ook nog eens bij 4 tussenhandelaren staan. Waarschijnlijk heeft Greet dit nog nooit geproefd; sterker waarschijnlijk heeft Greet nog nooit een Stone bier geproefd. Absolute wereldklasse wat ze daar maken terwijl het wel een eigen signatuur blijft houden. Jammer dat ik 18 september waarschijnlijk niet kan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Greet Zuurbier

   Ha, jij kent Greet niet! Ik dronk al Arrogant Bastard toen jij nog in je luiers lag jochie…
   Prima bier hoor, daar niet van, maar je leest me stukkie niet goed. Waar me broek van afzakt is dat die knaap van Stone aan alle kanten roept dat hij ze bier niet exporteren wil omdat dat de smaak vergalt, maar mooi dat hij wel een proeverij komt doen met bieren die hij, ondanks ze eigen verbod, toch heb verkocht aan Europa. Die Stone bieren komen via Denemarken of ze vriendjes van Brewdog hierheen, maar dat zegt die knaap niet, en dan komt ie mooi weer spelen. Of je exporteert je bier en promoot het of je doet t niet en blijf dan ook zelf liever thuis. Daar zakt Greets broek van af Eric!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kees

    …. Of dronk je misschien al Arrogant Bastard toen je zelf nog in de luiers lag, Greet ??

    Cheers !!

      /   Beantwoorden  / 
   2. Frans Ruiter

    …En je taalgebruik heeft er ook al van te lije…

      /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Schiphorst

  Ik ben benieuwd wat er mis is met die bieren, dat ze een overtocht van de USA naar europa niet kunnen overleven. Misschien is het Greg onbekend, maar bieren bevatten hop en één van de functies daarvan is houdbaar maken. Dat maakte het mogelijk dat uit Duitsland en verder geïmporteerde bieren die overtocht zodanig overleefden dat ze beter smaakten dan de hier gebrouwen en dat in een tijd dat dit vervoer nog een hele onderneming was. Ik gun die man zijn brouwerij in Europa en als dat tot een beter verkrijgbaarheid van zijn bier leidt vind ik dat best, maar de argumentatie roept vragen op moet ik zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Helemaal eens Fred!!!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Cees

   Dat is nu het verschil tussen aroma en bitterheid. Hoparoma vervliegt erg snel (drink maar eens een jaar oude IPA), maar de hopbitterheid blijft wel intact. Dat zou je toch kunnen weten ;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Natuurlijk maar er zijn er genoeg die ‘t wel doen. Dat is dan een leuke uitdaging voor de Amerikanen. Net als de Belgen toen ze met export begonnen ook de nodige aanpassingen hebben moeten aanbrengen om ervoor te zorgen dat temperatuurswisseling minder invloed zou hebben op ‘t bier.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Alexander

    waarvoor was de IPA ook alweer oorspronkelijk bedoeld….?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Cees

     En hoe denk je dat die bieren roken…?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Alexander

      ik was er niet bij toen ze toendertijd gemaakt waren.

        /  
 4. Martin

  75/8 = E9,38 per flesje dat je meekrijgt. Is dit een typfout?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kees

   Nee, dat is geen fout. Vergeet niet dat het wel om flesjes van 66 centiliter gaat, van bier dat zeer moeilijk te krijgen is. Als het via Scandinavië hier is gekomen zitten er een paar tussenhandelaren tussen, die ieder hun eigen marge nemen (vergeet niet dat Stone NIET ZELF exporteert). Als hij het zelf heeft meegenomen was dat in ieder geval niet in zijn handbagage, en heeft hij ook een fortuin moeten betalen om het hier te krijgen (het gaat dan waarschijnlijk niet over een hele container).

   Kortom, de prijs is waarschijnlijk heel redelijk, tenzij je vindt dat hij het fors zou moeten sponsoren en dat dan afboeken op representatiekosten. Dat vind ik eerlijk gezegd een beetje te vroeg, omdat de Europese Stone brouwerij er nog lang niet staat (het is dus veel te vroeg om daar nu al bier voor te gaan lopen uitdelen.

   Kortom, zijn bezoek is een kadootje aan de bierliefhebbers, waarschijnlijk bijna tegen kostprijs.

   Cheers !!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Dat eerste argument is wel aardig. Het niet exporteren en dan de daaruit voortkomende schaarste gebruiken als argument voor de prijs. Ik heb geen idee of het bier het geld waard is en iedereen moet dat gewoon voor zichzelf uitmaken. Maar het si wel het gevolg van een keuze en niet een of ander natuurverschijnsel.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Eric

  Op redelijke schaal bier importeren is wat anders dan een keertje voor een proverij wat flesjes (en misschien een fustje) meenemen. Stone kiest er voor om geen import te doen vanwege verschillende redenen zoals smaak, kosten en milieuaspecten. Ik vind dat een slimme en originele aanpak welke niet tegenstrijdig is met een enkele overzeese proeverij voor liefhebbers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kees

   Je bedoelt dat Stone er voor kiest om geen “export” te doen

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

   Dat ze er voor kiezen is hun goed recht, maar ik vind de redenen nogal gezocht. Zeker het aspect van smaak is behoorlijk discutabel. Ik denk dat het kostenaspect het meest speelt, maar latenz e daar dan niet moeilijk over doen.
   Overigens zie ik op facebook dat het niet bij een keer blijft, maar dat ze ook bij Moeder Lambic met een aantal bieren langs komen.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Greet Zuurbier

   Whaha! Die is goed! Lame niet lachen, jongen, ik ben gelukkig al jaaaaaren gepensjoneerd!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Greet Zuurbier

   Maar ik begrijp wel waarom je t denkt jongen…kijk, ik hep zo me voorkeure

     /   Beantwoorden  / 
   1. Peter van der Arend

    JA ja je taalgebruik verraad je! Ik weet beter
    Anoniem klagen vind ik zo not done!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Kan wel goed zijn om een discussie op gang te brengen ;-)

       /   Beantwoorden  / 
 6. Peter van der Arend

  Zo wat een discussie!
  Kom allemaal as zondag dan kan je het Greg zelf vragen!

  De bieren zijn via België uit de USA gekomen.
  (en ik haal ze weer op in België)

  Bij voorinschrijving betaal je 75,– euro voor 8 (66cl/22oz) flessen

  Onze proeverij zijn 8 bieren van de fles

  Stone Smoked Porter
  Stone IPA
  Stone Ruination IPA
  Arrogant Bastard
  Stone Cali Belgium IPA
  Stone Sublimely Self Rightous Black IPA
  Stone Imperial Russain Stout 2011
  Stone Double Bastard Ale

  Wil je ze van de tap drinken? Ga dan dit weekend naar Brussel Moeder Lambic VS Stone

  Groetjes

  Peter van der Arend

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.