Bier speelt een belangrijke rol bij Taste of Amsterdam

Op biergebied is in Amsterdam al jarenlang veel moois te vinden. Meerdere kleine microbrouwerijen en internationaal befaamde biercafés. Daarnaast is speciaalbier steeds populairder bij de consument. Goede redenen om bier meer aandacht te geven tijdens de Taste of Amsterdam. Bier&cO neemt deze rol op zich door van donderdag 22 tot en met zondag 25 september 2011 een Bier Theater te organiseren.  

In het theater worden bezoekers getrakteerd op proeverijen van biermerken uit verschillende werelddelen. Een kennismaking met Weihenstephan, BudweiserBudvar en FlyingDog behoren dan tot de mogelijkheden. Brouwmeesters uit Nederland, Schotland en Amerika vertellen over hun brouwerij en de bijzondere bieren.

Naast het proeven van de bieren staan ook bier- en spijscombinaties centraal in onder andere workshops. Wat smaakt bijvoorbeeld lekker bij een hopbittere Raging Bitch. Welke kaas smaakt lekker bij een hardcore IPA en waarom is de combinatie van Coffie Stout met chocola zo perfect? Tijdens een ‘cheese war’ gaat bier bovendien de strijd aan met wijn in combinatie met diverse kazen. Verder wordt iedere dag de beste bier&spijscombinatie bepaald.

Een bijzonder leuk initiatief om op deze manier de Nederlandse bierliefhebber ook met andere speciale bieren kennis te laten maken. Bekijk hier het volledige programma met tijden en sprekers.

Lees ook:De lekkerste bieren bij het doosje chocola
Lees ook:Belgen pakken bier-chocola trend niet op?
Lees ook:Ophef over verbod caffeïne en chocola in bier
Lees ook:20-06-’12: Bier en Chocolade Masterclass
Lees ook:50 Bier en Kaas Combinaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.