De Bistronoom uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld

Tijdens het bierfestival in Zwevegem ontmoette ik de eigenaren Christophe Pelfrène en Stefanie De Vos van het Oostendse restaurant De Bistronoom in België al. Een leuk en enthousiast koppel. Op de website ‘RateBeer.com’ is hun restaurant uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld van dit moment. Een mooie onderscheiding echter bij Ratebeer.com zet ik zoals jullie weten altijd zo mijn vraagtekens. Bekijk bijvoorbeeld het aantal beoordelingen eens. Neemt niet weg dat De Bistronoom in de Belgische bierwereld goed bekend staat en natuurlijk uit tien beoordelingen uitmuntend scoort.

De Bistronoom bestaat pas 2,5 jaar echter heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept waaronder vorig jaar een Horeca Award. Zij houden zich erg bezig met streekbistronomie in combinatie met een ruim assortiment aan Belgische bieren. De manier waarop zij dit doen verdient zeker een mooie waardering. ’Dit is een prachtige erkenning voor ons werk en voor de horecasector in Oostende, waar de kwaliteit niet altijd erkend wordt’, zeggen de eigenaren Christophe Pelfrène en Stefanie De Vos. Tegen nieuwsblad.be.

Het eerste Nederlandse restaurant dat op de lijst staat is van De Molen. We hebben toch meer prachtige bier en gastronomie locaties. Dus met zijn allen beoordelen maar!

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:Westvleteren 12 opnieuw beste bier ter wereld
Lees ook:Brouwerij Palm wil Europese erkenning
Lees ook:Jessenhofke officieel erkende brouwerij
Lees ook:Sterrenrestaurant combineert bier en gastronomie

8 reacties op “De Bistronoom uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld

 1. Henri

  Op Horecava 2012 zal het Biergenootschap der Lage Landen het beste bierrestaurant van Nederland bekend maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   En laten we er met elkaar dan voor zorgen dat deze ook in de top komt van de beste ter wereld. Dat moet toch te realiseren zijn? De Hofkaemer eerst ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
 2. Peter van der Arend

  Beste Fiona,

  Dit gaat te ver! Dit restaurant heeft op ratebeer: 10 ratings! en dan al uitroepen tot beste restaurant. Hier moeten we iets tegen doen. Er klopt geen “reet” van (sorry voor mijn woord gebruik). Ratebeer.nl moet eens van koers wijzigen met de ratings! laten we zeggen minimaal 50 of 100 ratings voordat je in de lijst mag komen. Ik zou nu een hele slechte rating kunnen geven en ze verdwijnen uit de lijst!
  En eigenlijk zijn het maar 7 ratings (3 ratings tellen niet mee omdat de raters te weinig ratings hebben) en die 7 hebben op een enkeling na ook maar weinig ratings gegeven) Sorry maar ik heb mijn twijfels

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Het zegt alles over ratebeer. We hebben dar al vaker een discussie over gehad. De conclusies die je kunt trekken uit Ratebeer staan of vallen met de kwaliteit van de ratings en de vraag of het er voldoende zijn om met goed fatsoen conclusies te trekken. Helaas is juist op die beide punten weinig controle voor zover ik kan achterhalen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Beste Peter,
   Gelukkig dat je mij helpt. Zoals in ‘t artikel staat heb ik ook mijn twijfels en staat er zelfs in dat ‘t om 10 ratings gaat. Vele malen eerder heb ik exact hetzelfde aangehaald en Ratebeer in een artikel in het magazine Bier! een veeg uit de pan gegeven. Ook ik riep toen dat je niet kunt zeggen dat het beste bier van Amerika of Nederland uit een lijst bestaat van …. inderdaad. Ik twijfelde om het nieuws te brengen, ik wist ‘t namelijk al een paar weken. Na wat veldwerk heb ik wel vernomen dat ze daar echt goed bezig zijn. Vorig jaar ontvingen ze ook een horecaprijs. Dus ik durf ze hier rustig te plaatsen en weet dat je goed terecht komt als je daar gaat eten. Maar zo zijn er zeker nog vele andere goede plaatsen. Dus…… Hoe meer mensen roepen, hoe eerder ratebeer hier eindelijk iets aan gaat doen….

     /   Beantwoorden  / 
   1. Peter van der Arend

    Beste Fiona,

    Stuur een mailtje naar John Brus van de Molen. Hij is beheerder voor Nederland.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Vandaar dat hij zo fel reageerde op mijn stuk ;-)

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.