Derde Arnulfus bier op de markt

De Roosendaalse cultuurwethouder Wil Vissers tapte in het biercafé De Sjoes aan de Oude Markt in Roosendaal onlangs het eerste glas Arnulfus Dubbel. Het is het nieuwe derde Arnulfusbier dat de Stichting Cerevisiam Bibat op de markt brengt.

De stichting is voortgekomen uit het Roosendaals biergilde. In de horeca en bij de slijterij is het lokale bier niet meer weg te denken. Nou ja, lokaal; het wordt gebrouwen bij brouwerij de 3 Horne in Kaatsheuvel. Het recept voor de Arnulfus dubbel is afkomstig van Peter Broos, een bekende huisbrouwer van het Roosendaals biergilde.

Het bier is gekozen uit een blindproeverij voor dubbel bier waaraan de Roosendaalse amateurbrouwers mee deden. Dus vooraf zijn alle bieren op smaak getest. In 2005 kwamen de eerste ideeën om een bier dat Peter Roos had meegenomen voor het brede publiek uit Roosendaal beschikbaar te maken. De Arnulfus Tripel was geboren en na twee dagen helemaal op. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit de Brabantse plaats.

De naam van het bier is vernoemd naar Arnulfus den Brabander, ook wel bekend onder de naam Arnoldus de Brabander, Arnoldus Berthout en Arnulfus de Grimbergen, telg uit het Vlaamse adelgeslacht Berthout, Heren van Grimbergen. Voor meer informatie over de achtergrond van dit bier kan je kijken op http://www.arnulfusbieren.nl/arnulfus/OntstaanArnulfusbier.html. De nieuwe dubbel is verkrijgbaar op fust en fles.

Bron: BN De Stem en Arnulfus Bieren

Lees ook:Bieractie top drie week 47
Lees ook:Nieuw bockbierfestival in Woerden
Lees ook:Steeds meer bier-spijscombinaties
Lees ook:SNAB lanceert Tweedubbel Lustrumbier!
Lees ook:Verrassende nieuwe naam voor ’t Arendsnest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.